Kokoelmaselaimella voit etsiä tietoja museon kokoelmista ja tutustua käsityöhön liittyviin tietolähteisiin. Aloita valitsemalla tietokanta.

OHJEET    SUOMEN KÄSITYÖN MUSEO                 
Suomen käsityön museon verkkotietokantoihin on tallennettu yli 90 000 esineen, valokuvan tai julkaisun tiedot. Selaa tietoja, katsele valokuvia ja tee aineistotilauksia. Hakuohjeita ja tietoa sivustosta löydät sivun oikeaan yläkulman info-linkistä.

Toistaiseksi hakupalvelu ei ole käytössä palvelinongelman vuoksi.

KIRJASTO
Käsityöhön, käsiteollisuuteen ja yleensä käsillä tekemiseen kuuluvia julkaisuja sekä suomalaisia ja ulkomaisia aikakauslehtiä. Yli 7 000 viitettä.
TUTKIMUS
Käsityöalan tutkimuksia ja opinnäytetöitä sekä aikakauslehtiviitteitä. Lähes 17 000 viitettä.
 
KANSALLISPUVUT
Pukukohtaisia historiatietoja noin 400 eri kansallispuvusta ja niiden eriaikaisista versioista. Puvuista on lyhyt historiikki, kuvaus puvun osista, lähdeaineisto sekä kirjallisuusluettelo. Ajankohtaiset myyjätiedot löytyvät kansallispuvut.fi sivustolta.
KÄSITYÖN ARKISTOT
Yli 800 viitettä käsityön, käsityöläisyyden ja kotiteollisuuden arkistomateriaalista ja sitä säilyttävistä museoista ja arkistoista.
 
PIIRUSTUSKOKOELMA
Luonnos-, malli- ja työpiirustuksia. Aiheina ovat tekstiilit, huonekalut, työkalut, koneet, kulkuvälineet, astiat, erilaiset pienesineet jne. Yli 5 500 viitettä.
VALOKUVAT
Suomen käsityön museon valokuva-arkistoon luetteloidut noin 33 000 valokuvaa. Suurimmassa osassa nähtävissä myös tunnistuskuvat. Kuvia on mahdollista tilata suoraan tietokannasta. Kuvista peritään hinnaston mukaiset maksut.
ESINEET
Museon esinekokoelmista löytyvien noin 27 100 esineen tiedot. Päivitetty 2013.

KATSO VALOKUVIIN LIITTYVÄÄ HINNASTOA

testi