Kuva: Jyri Karjalainen

Kuva: Jyri Karjalainen

Nesteen Kankurit Porvoosta on valmistanut peitot Vaaka ry:lle.

Jokainen voi osallistua, vaikka vain yhdellä tilkulla

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry

Vauvakassiyhdistys – Vaaka ry on toteuttanut kymmeniä erilaisia projekteja. Kaikki alkoi Vauvakassi-kampanjasta vuonna 2000. Tilkkupeittoprojektissa, joka on Vaaka ry:n ehkä tunnetuin projekti, on ollut ajatuksena neuloa vaikkapa jämälangoista pieniä tilkkuja, joita yhdistelemällä on tehty pieniä peittoja vauvakasseihin lämmittämään pieniä vauvoja. Kynnys osallistumiseen on tehty mahdollisimman matalaksi, joten periaatteessa jokaisella on ollut mahdollisuus osallistua vaikkapa vain yhdellä tilkulla hyväntekeväisyyteen.

Tilkkupeittoja on valmistettu vuodesta 2001 lähtien yli 3000 kappaletta, yhteensä yli 70 000 tilkkua. Osallistujia lapsista ikäihmisiin on tullut eri puolilta Suomea ja Virostakin asti. Tilkkupeittoja on toimitettu jäsenmatkojen yhteydessä vauvoille ja vanhuksille esim. Vaaka ry:n kummikohteisiin. Lisäksi monien eri yhteistyökumppanien kautta peittoja on toimitettu ympäri maailmaa (mm. Afganistan, Valko-Venäjä, Latvia ja Liettua). Nykyisin peittoja on toimitettu lähinnä lähialueille (Venäjän Karjala, Viro) sekä kotimaan eri kohteisiin (mm. vanhainkodit, ensi- ja turvakodit, vastaanottokeskukset).

Nykyisin Vaaka ry keskittyy pienempiin täsmäkeräyksiin. Tähän mennessä on kerätty mm. kummikasseja ja -reppuja, kapiokirstuja, hampaidenhoitovälineitä, sukkia, lapasia, pipoja ja lakanoita. Vaaka ry:llä on omia kummikohteita Venäjän Karjalassa ja niihin tehdään säännöllisesti yhdistettyjä jäsen- ja avustusmatkoja. Myös Vaaka ry:n alueilla on omia kummikohteitaan. Tästä esimerkkinä Haapalammen kummikoulun ekaluokkalaiset Venäjän Karjalassa, jotka saavat vuosittain koulureput, joihin kuuluu mm. talviasustesetti (lapaset, sukat, pipo ja kaulaliina). Vaaka ry:n motto on: Kukin tekee minkä ehtii, pystyy, taitaa ja lupaa. Tuotamme yksittäisille ihmisille iloa antamalla lahjan. Itsellemme saamme hyvää mieltä ja uusia ystäviä.

www.vaaka.org