Hilkka Saarenpää, Raija Suonvieri, Ulla Saarenpää, Maire Kiukkonen, Päivi Saarikoski, Riitta Vierikko, Elina Saarenpää, Anna-Kaisa Saarenpää ja Eira Nukarinen - Tilkkupeitto Vaaka ry:n keräykseen. Kuva (huhti-elokuu 2008): Ulla Saarenpää.

Hilkka Saarenpää, Raija Suonvieri, Ulla Saarenpää, Maire Kiukkonen, Päivi Saarikoski, Riitta Vierikko, Elina Saarenpää, Anna-Kaisa Saarenpää ja Eira Nukarinen - Tilkkupeitto Vaaka ry:n keräykseen. Kuva (huhti-elokuu 2008): Heli Mutikainen.

Hyvä on kuin bumerangi

Sukulaiset, naapurit

Suomen käsityön museon ilmoitus Avotakka-lehdessä kolahti Ulla Saarenpäähän jo ensi lauseet luettuaan. Näyttelyn nimi, Lämmöllä, toi hänen mieleensä Heli Mutikaisen, jolta hän sai haasteen Vaaka ry:n tilkkupeiton tekemiseen keväällä 2008. Heli Mutikainen kirjoitti tilkkupeittoprojektista ja Saarenpäästä lehtijutun Ilkka-lehteen kesätoimittajana 2008 ollessaan mm. näin: Saarenpää on piilottanut peittoonsa viestin. - Ompelin siihen huovutetun punaisen sydämen, jotta se, joka peiton saa, ymmärtää, että häntä on ajateltu lämmöllä.

Tämä lehtijuttu innosti puolestaan Saarenpään lähisukulaisia ja ystäviä niin, että tuloksena olivat yhdeksän henkilön yhteistyönä syntyneet kolme tilkkupeittoa. Peitot nähtyään, heräsi myös eräässä nuoressa naisessa suuri halu auttaa ja osallistua toimintaan. Koska hän ei omasta mielestään osannut tehdä käsitöitä, ei neulominen tullut kysymykseen. Niinpä riemu oli suuri, kun hän näki ilmoituksen, jossa kannustettiin leipomaan vähävaraisille, ja hän saattoi näin omalta osaltaan olla mukana hyväntekeväisyystyössä.

Alkuperäinen haaste on saanut matkan varrella mukaansa monta tekijää ja Ulla Saarenpää toteaakin: Minua huvittaa, kuinka tämä asia tulee vieläkin jollain lailla aina eteeni.