Puuta ja vähän muuta

Jani Pellonpään ja Anna Punamäen yhteisnäyttely

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 31.3-26.4.2009.


Kuva: Vili Hyvärinen.

Näytönpaikka esittelee huhtikuussa kahden artesaani-opiskelijan osaamista esinesuunnittelun ja -valmistuksen alalla. Esillä on huonekaluja, valaisimia ja pienesineitä, joissa puu näyttelee materiaalina pääosaa. Töissä näkyy eri tekniikoiden monipuolinen hallinta, sekä tekijöiden näkemys tämän päivän kauniista muotoilusta.

Näytönpaikka kutsuu tutustumaan mielenkiintoisiin, uniikkeihin käyttöesineisiin!

Jani Pellonpää:

Aloitin kalustealan opinnot Jyväskylän aikuisopistossa 2007 vailla mitään ymmärrystä alasta. Nyt opintojen päättyessä ymmärtämättömyyden laajuus on alkanut hahmottua. Näyttelyyn päätyneistä esineistä näkyy opiskelun aikana syttynyt kiintymys puuhun ja koristeveistoon.

Anna Punamäki:

Olen valmistunut tekstiiliartesaaniksi Keski-Suomen käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksesta 1998, minkä jälkeen jatko-opintoina olen käynyt sisustaja ja tilasomistuskoulutukset Keski-Suomen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa ja Jyväskylän Taitokeskuksessa. Puualan artesaanin opinnot aloitin Mikkelin ammattioppilaitoksessa, entisöintipainotteisella linjalla syksyllä 2006. Nyt toukokuussa päätän opintoni Jyväskylän aikuisopistossa.
Näyttelytöissäni näkyy kiinnostukseni viime vuosisadan moderniin muotoiluun, jonka olen tuonut tähän päivään.

Puuta ja vähän muuta- näyttely on Jani Pellonpään ja Anna Punamäen kalustealan artesaani- opintojen näyttötutkinnon 3. ja viimeinen osa.