Different Stories

Melitina Balabinin ja Johanna Halmeen korutaidetta

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 23.11.2009 - 5.1.2010

Kuvassa: Meltina Balabin, Once Upon A Time
2009, Kaulakoru, patinoitu hopea, lehtikulta ja ametistit
Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi

Korujen teko on minun tapani kirjoittaa tarinoita siitä mitä näen ja erityisesti siitä mitä en näe.

Melitina Balabinin korut muistuttavat satukirjan kuvitusta. Metalliin leikatut kasvi-, eläin-, ja ornamenttisiluetit ovat kuin mustavalkoinen värityskirja, jonka katsoja voi mielessään värittää ja täydentää omalla tarinallaan.

Balabin on saanut ensimmäisen kosketuksensa koruun varhaislapsuudessaan Pietarissa seuratessaan isänsä työskentelyä kotona. Vuonna 2004 hän valmistui artesaaniksi (koru- ja metallituotevalmistus) ja vuonna 2005 hän suoritti korutaiteen erikoistumisopinnot Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulussa. Vuodesta 2005 lähtien Melitina on aktiivisesti osallistunut näyttelytoimintaan kotimaassa ja ulkomailla ja pitänyt seitsemän yksityisnäyttelyä. Hänen töitään on Saksalaisen meripihkamuseon kokoelmissa Ribnitz- Damgartenissa. Melitina Balabin on käyttänyt koruissaan materiaalina patinoitua hopeaa ja puolijalokiviä.

Johanna Halme on syntyisin Jyväskylästä. Hän on valmistunut metallialana artesaaniksi Savonlinnan Artemiasta ja valmistunut artenomiksi ja korutaiteen erikoistumisopinnoista Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta. Opintojen jälkeen Johanna on on osallistunut aktiivisesti useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa.

Johanna Halmeen töissä on ominaista tekstiilin käyttö yhdistettynä hopeaan ja keramiikkaan. Innoittajina toimivat itse materiaalit ja kuinka ne alkavat elää omaa elämäänsä työn edetessä.

Lisätietoja

Melitina Balabin
puh. (044) 547 3736
www.korutaideyhdistys.fi/balabin2

Johanna Halme
puh. (0400) 668 885
www.korutaideyhdistys.fi/halme