Naisesta muodoksi.

Nadja Arppen keraamisia naisveistoksia

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 24.10.-19.11.2009

Kuva: Nadja Arppe

Muinaiskulttuureista tuttu Venus-hahmo kiehtoo yhä. Venuksen ajattoman muodon on näyttelyn hahmoille antanut keramiikkamuotoilua Kuopion muotoiluakatemiassa opiskeleva keuruulainen Nadja Arppe. Aiemmin Petäjäveden lukiosta ja Jyväskylän ammattiopiston Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta kolmoistutkinnolla valmistunut Arppe innostui venuksista elävän mallin piirustuksen kautta.

Arppe kertoo työskentelystään:

Piirustuksen viiva muuttuu savessa käden alla aaltoileviksi muodoiksi ja kaariksi. Olen tutustunut Venusten historiaan ja siihen kuinka ne ovat muuttuneet aikojen saatossa ja mikä niiden merkitys on ollut oman aikansa ihmisille … Olen huomannut yhtäkkiä olevani osa historiaa, mutta samalla huomaan tekeväni siitä itseni näköistä, sillä historiakin elää ja kasvaa kuin keväinen verso.

Veistoksissani haluan pitää itseni ja työni lähellä luontoa, vaikka annankin mielikuvitukseni lentää rajattomasti ja annan naisveistosten syntyä juuri sellaisiksi kuin ne haluavat. Veistoksieni avulla haluan ihmisten huomaavan, kuinka ihminen on osa luontoa ja kuinka luonto häntä muokkaa kaltaisekseen. Luonto, äitiys ja hedelmällisyys sekoittuvat töissäni pehmeiksi kaareviksi muodoiksi, joista versoaa ihminen ja uuden elämän alku. Elämä ja ihmisyys ovat kaunista, siksi haluankin näyttää sen myös muille töitteni kautta.

Lisätietoja

Nadja Arppe
puh. 044 515 6328