Kristina Riskan teos Bath, 2008. Kuva: Rauno Träskelin 2007

NORSU GOES NORTH

Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 3.6.-30.8. 2009.

GALLERIA NORSU on nykytaidekäsityölle omistettu galleria ja myymälä Helsingin keskustassa, jota ylläpitää Uuden taidekäsityön yhdistys ry. Uuden taidekäsityön yhdistys ry on aatteellinen järjestö, joka perustettiin marraskuussa 2004 edistämään materiaalipohjaisen taiteen arvostusta sekä kehittämään sen pohjoismaista ja kansainvälistä vuorovaikutusta ja verkottumista.

Uuden taidekäsityön yhdistys ry on Suomen ainoa taidekäsityötä edistävä järjestö, joka toimii aktiivisesti niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Yhdistys on pienin resurssein pystynyt ylläpitämään aktiivista näyttelytoimintaa kotimaassa, järjestämään yhteistyössä eri osapuolien kanssa seminaareja ja luentoja sekä aloittamaan sekä ylläpitämään kansainvälistä toimintaa ja verkostoa. Tällä toiminnalla suomalainen taidekäsityö on saanut arvostusta ja näkyvyyttä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Yhdistys ja galleria ovat taidekäsityöläisten kanava, jonka kautta saadaan kontakteja ja tuotteita myyntiin. Nimi tulee sanoista Norden + Suomi.

Galleria Norsu järjestää tiloissaan noin yhdeksän suomalaisen ja pohjoismaisen taidekäsityön näyttelyä vuodessa kattaen koko taidekäsityön alueen. Osa näyttelyistä järjestetään kutsunäyttely-periaatteella sekä vuorovaikutuksessa eri tahojen kanssa. Näyttelytoiminnassa keskitytään pohjoismaiseen taidekäsityöhön, jossa liikutaan käyttöesineiden, uniikkitöiden ja installaatioiden parissa. Gallerian jatkuva myyntinäyttely esittelee uutta, luovaa pohjoismaista taidekäsityötä - niin koruja, keramiikkaa, metallia, tekstiiliä, puuta, huonekaluja kuin lasiakin.

Norsu Goes North -nimisessä myyntinäyttelyssä on esillä keramiikkaa, korutaidetta ja tekstiilitaidetta seuraavilta nimekkäiltä ja arvostetuilta taidekäsityöläisiltä:
Soili Arha - tekstiilitaiteilija
Sandra Davolio, DK - keramiikkataiteilija
Mia E Göransson, SE - keramiikkataiteilija
Gurli Elbegaard Kristensen, DK - keramiikkataiteilija
Sarita Koivukoski - keramiikkataiteilija
Mervi Kurvinen - korutaiteilija
Nathalie Lahdenmäki - keramiikkataiteilija
LEM-ryhmä Lotta Veromaa, Saara Kaatra ja Laura Itkonen - keramiikkataiteilijoita
Ann Linneman, DK - keramiikkataiteilija
Caroline Slotte - keramiikkataiteilija
Kristina Riska - keramiikkataiteilija
Kati Tuominen Niittylä - keramiikkataiteilija

Lisätietoja

Galleria Norsu
Kaisanimenkatu 9/Fabianinkatu 36, Helsinki
www.norsu.info