Sinussa. Marika Tyynismaan tekstiilimuotokuvia

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 1.9.-25.9.2009

Kuva: Anneli Hemmila-Nurmi / Suomen käsityön museo.

Marika Tyynismaa kertoo näyttelystään seuraavasti:

Olen tekstiilimuotoilija Marika Tyynismaa-Joukosalmi (s. 1980 Pietarsaari) ja asun Kruunupyyssä kolmihenkisen perheeni kanssa.

Kirjoitin ylioppilaaksi 1999 kuvataidepainotteisesta Linnan lukiosta Kajaanissa. Koulunkäyntiavustajaksi valmistuin Porin aikuiskoulutuskeskuksesta 2001. Kesällä 2007 valmistuin tekstiilimuotoilijaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta, Savonia - ammattikorkeakoulusta.

Näyttelyssäni olevat tekstiilimuotokuvat olen toteuttanut sekatekniikalla, pääosin kuitenkin vapaalla konekirjonnalla. Se on tekniikkana haastava, mutta ei tarvitse erikoisia työvälineitä, ainoastaan ompelukoneen. Työn jälki syntyy "oman käsialan mukaan". Ompelukone toimii taidetekstiilieni siveltimenä. Toisena tekniikkana tekstiilimuotokuvissa on kankaan maalaaminen.

Konekirjonta on tuonut minulle mahdollisuuden tutkia kuvallista ilmaisua tekstiilissä. Pidän kirjonnan jäljestä ja rajattomista mahdollisuuksista, sekä tekniikan yksinkertaisuudesta ja jäljen monimuotoisuudesta. Konekirjonta on minulle runoutta, jonka kautta tutkin ihmistä ja kasvoja. Teen töitä omasta motivaatiostani lähtöisin sekä tilaustöinä. Tilaustyöt ovat haastavia ja kiehtovia, sillä niihin on löydettävä asiakkaan näkökulma.

Työnäytös

Marika Tyynismaan työnäytös tekstiilikuvien luomisesta museon aulassa lauantaina 26.9.2009 klo 12-14. Tervetuloa! Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Lisätietoja

HUOM! Näyttely päättyy ennakkotiedoista poiketen jo perjantaina 25.9.2009.

marika.tyynismaa-joukosalmi(at)hotmail.com
maikataika.suntuubi.com