Kuvassa: Hurmo -kaulakoru. Materiaali: hopea (925), puuhelmet, teräsvaijeri. Kuva: Sami Perttilä.

Floral mysticus ja muita tarinoita koristautumisesta

Tytti Lindströmin kokeellista korumuotoilua

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 31.8.-26.9.2010

Tytti Lindströmin (s. 1980) näyttelyn teema käsittelee ihmisten loppumatonta ja välillä selittämätöntäkin tarvetta koristautua sekä moninaisia tarinoita koristautumisen takana. Millaisesta tunteesta kumpuaa halu lisätä jokin viesti tai merkitys, koru, kehoonsa? Koru muistuttaa mielen ja ruumiillisuuden tärkeästä yhteydestä ja kehon ominaisimmasta tilasta, liikkeestä, olemassaolon tunteesta.

Lindström on valmistunut vuonna 2003 Kuopion Muotoiluakatemiasta ja perustanut toiminimen Design Tytti Lindström neljä vuotta myöhemmin. Vuodesta 2008 lähtien hän on asunut ja työskennellyt Helsingissä erilaisten taiteellisten projektien ja piensarjatuotannon parissa.

Lindströmin työt tasapainottelevat kaupallisen ja käsitteellisen korun välimaastossa, luoden fantasiaa. Erilaiset tunnetilat vaativat erilaiset voimakorunsa, joilla ilmentää sisäistä ulkoisesti. Lindström on käyttänyt koruissaan pääosin hopeaa yhdistettyinä muihin materiaaleihin, kuten puuhun ja nahkaan. Koruille on ominaista lankamaiset materiaalit, liikkuvat rakenteet metallissa sekä päättymättömyys, jota ei sovi rikkoa lukoilla.

- Koen mielenkiintoisena liukuvilla käsitteillä leikkimisen sekä määrittelemättömien, ”harmaiden” alueiden tutkimisen. Töitäni yhdistäviä teemoja ovat kehollisuus, varioitavuus sekä tunne liikkeestä, kertoo Tytti Lindström.

Lisätietoja

Tytti Lindström
puh. (050) 327 1805
www.tyttilindstrom.com