Kuvassa: Heijastin on piilossa tekstiileissä, mutta heijastelee käyttäjänsä liikkeitä hämärän aikaan. Kuva: Pauliina Ahonen 2010

Heijastuksia - heijastin piilossa tekstiileissä

Pauliina Ahosen tekstiilejä

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 28.9.-24.10.2010

Heijastuksia - heijastin piilossa tekstiileissä –näyttelyssä on esillä tekstiilimuotoilija Pauliina Ahosen käsin kudottuja asusteita, joissa on käytetty heijastinlankaa. Malliston tavoitteena on tuoda markkinoille erilainen ratkaisu heijastimen käyttöön sekä muistuttaa liikkumisen turvallisuuden tärkeydestä. Malliston jujuna on se, että heijastin on kuin piilossa tekstiileissä, mutta heijastelee käyttäjänsä liikkeitä hämärän aikaan.

- On tärkeää, että nykyään tuotteiden suunnittelussa otetaan huomioon niiden monimuotoisuus. Tavaraa tuotetaan markkinoille hurjia määriä päivittäin, joten mm. muotoilijoiden vastuulla on suunnitella tuotteita, jotka palvelevat käyttäjäänsä mahdollisimman hyvin. Heijastus-malliston tuotteissa yhdistyy laadukkaat materiaalit, käsityö ja turvallisuus, kertoo Pauliina Ahonen.

Heijastus-mallisto on saanut alkunsa vuonna 2006 Ahosen vielä opiskellessa. Tällöin mallisto tuotiin julkisuuteen Heijastus-näyttelyssä, jossa esillä tuli huiveja, laukkuja ja hameita. Mallisto sai tuolloin Itä-Suomen Liikenneturvallisuus-palkinnon, jonka luovutti maaherra Pirjo Ala-Kapee.

Sittemmin mallisto on laajentunut lasten hattuihin ja erilaisiin laukkumalleihin. Suunnitelmissa on lisätä lasten pukeutumiseen lisää tuotteita.

Lisätietoja

Tekstiilimuotoilija Pauliina Ahonen
etunimi.sukunimi@gmail.com
puh. 044 3634296
www.designdice.fi