Poropuu / Deer Tree
Design: Company
Poropuun on valmistanut Savi-M Laukaasta.
Materiaali: lasitettu keramiikka

Keski-Suomen Salat / Secrets of Central Finland

COMPANY (Aamu Song ja Johan Olin)

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 18.6.-5.9.2010

Nuoret, kansainväliset muotoilijat Aamu Song ja Johan Olin tarkastelevat uudestaan muotoiltujen tuotteiden kautta suomalaisia materiaaleja ja käsityötä Suomen käsityön museon gallerianäyttelyssä.
Aamu Song on syntyisin korealainen (s. 1974) ja tuli Suomeen Taideteolliseen korkeakouluun viimeistelemään opintojaan tuotesuunnittelun parissa. Johan Olin (s.1974) opiskeli graafista suunnittelua ja sisustusarkkitehtuuria samaisessa opinahjossa. Vuonna 2000 syntyi heidän yhteinen ennakkoluuloton suunnittelutoimistonsa COMPANY, joka rikkoo taiteen ja muotoilun rajoja ja sääntöjä.

Aamu ja Johan osallistuvat jatkuvasti erilaisiin näyttely-, performanssi- ja ympäristötaideprojekteihin eri puolilla maailmaa. Aamu nousi tunnetuisuuteen jättimäisellä Reddress -puvullaan 2004 Lousiana Museumissa Tanskassa. Läpimitaltaan 20 metriä oleva puku sisälsi 550 metriä punaista kangasta ja sen keskellä esiintyi laulaja. Laajaan helmaan sijoitetuissa taskuissa 283 kuuntelijaa otti vastaan musiikkiesityksen - kuin makuupusseissa. Lähitulevaisuudessa COMPANY suuntaa Uuteen Seelantiin.

Salakauppa - Secret Shop - syntyi Helsinkiin Postikadulle, lähelle Kiasmaa, suunnittelijoiden tarpeeseen myydä omia tuotteitaan. Kauppa on kooltaan vain 3x3 metriä, mutta siihen mahtuu kaikki olennainen. Se oli esillä Nykytaiteen museo Kiasman Studio K:ssa 2007 Helsingissä.

Nyt Salakauppa on siirtynyt Jyväskylään näyttelyn muodossa. Salainen Keski-Suomi on täynnä upeita luonnonmateriaaleja ja perinteikkäitä taitajia, jotka osaavat loihtia kauniita arkipäivän käyttöesineitä. COMPANYn Aamu Song ja Johan Olin ovat matkustaneet ristiin ja rastiin Keski-Suomea tuottaen perinteikkäiden valmistajien kanssa yhteistyössä uusia tuotteita myyntinäyttelyyyn - puusta, huovasta, keramiikasta, tuohesta, kivestä ja nahasta.

Ole hyvä, astu Salaiseen Keski-Suomeen!

Lisätietoja näyttelystä:

Lisätietoja COMPANYsta löydät osoitteesta www.com-pa-ny.com

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25
40100 Jyväskylä