Kuvassa Säynätsalon alueseurakunnan ja Muuratsalon koulun neljäsluokkalaisten yhteistyönä valmistamat puput valmiina lähtemään Nepaliin. Kuva: Terhi Takkinen.

Lämmöllä

Suomen käsityön museon kokoama näyttely hyväntekeväisyyskäsitöistä

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 22.12.2010 – 6.2.2011

Suomen käsityön museo haluaa tänä jouluna nostaa esille käsityötä hyväntekeväisyyden muotona. Museon ikkunanäyttelyyn Näytönpaikkaan on koottu Lämmöllä–näyttely käsitöistä, joita erilaiset järjestöt, yhdistykset ja porukat ovat valmistaneet ja lahjoittaneet suuria määriä niin kotimaisiin kuin ulkomaisiin avustuskohteisiin.

Lämmöllä-näyttely on yksi Euroopan vapaaehtoistoiminnan juhlavuoden 2011 tapahtumista. Juhlavuoden tavoitteena on luoda suotuisa toimintaympäristö vapaaehtoistyölle, tunnustaa vapaaehtoistyön taloudellinen arvo ja uusien vapaaehtoisten saaminen mukaan toimintaan. Vapaaehtoistoiminta on osallistumista ja vaikuttamista parhaimmillaan.

Osallistujia näyttelyyn etsittiin netin kautta. Nettilomakkeella kysyttiin: mistä idea syntyi hyväntekeväisyyskäsitöiden tekemiseen ja mitä tehtiin ja millä aikavälillä. Haluttiin myös tietää, montako ihmistä ja minkä ikäisiä osallistui projektiin. Kysyttiin myös, kenelle käsitöitä tehtiin ja miten ne toimitettiin perille sekä miten ne on otettu vastaan. Vastaajia pyydettiin lähettämään esimerkkejä käsitöistä sekä valokuvia. Mukaan ilmoittautui 24 ryhmää eri puolilta Suomea. Osa halusi lahjoittaa työnsä museon kokoelmiin kertomaan jälkipolville tämän hetken hyväntekeväisyyskäsitöistä.

Näyttelyyn tuli mm. villasukkia, neulottuja Äiti-Teresa peittoja, Unicef-nukkeja, unikavereita, sytomyssyjä syöpäsairaille, tilkkupeittoja keskosille, vauvanlapasia vastasyntyneille, neulenuttuja etiopialaisille vauvoille sekä pieniä koristehattuja, joita Mummonkammarin hattumummot ovat tehneet 20 vuoden aikana n. 33 500 kpl. Niistä saatu tuotto on tähän mennessä ollut 67 603,20 euroa. Ahkerat kädet saavat paljon hyvää aikaan.

Sukat eivät lämmitä vain jalkoja vaan saajien [Venäjän arktisten alueiden vankien] sydämiä, että yksinkertaisesti joku kaukainen, tuntematon ihminen voi välittää heistä niin paljon, että kutoo heille sukat.

Käsitöistä koottiin ikkunanäyttely, valokuvista ja tiedonannoista koottiin nettinäyttely.

Lämmöllä-näyttelyn ajan (22.12.2010 – 6.2.2011) ryhmät voivat ilmoittautua mukaan nettinäyttelyyn täyttämällä lomakkeen netissä ja lähettämällä valokuvia.

Teimme tämän sinulle lämmöllä Nettinäyttelyn:
www.craftmuseum.fi/lammolla

Lisätietoja