Kuva jouluikkunasta. Risupuut Soile Aartiala, risumaja ja lumiukko Arja Jäppinen, linnut Helvi Laukkanen.
Leikkisät nallet jouluikkunassa

Nallet joulupuuhissa

Suomen nukketaiteilijat ry

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 17.11.2010 - 2.1.2011

Suomen käsityön museon suositussa jouluikkunassa viettävät joulua tänä vuonna nallet.

Risumetsän uumenissa elää nallejen heimo. Nallet ovat siitä mukavaa porukkaa, että leikkiminen on niille tärkeintä elämässä - olivatpa ne isoja tai pieniä. Risumajassa leivotaan pipareita: tutun tuoksun myötä joulunodotus leviää koko metsään. Risukossa riittää ulkoleikkejä; siellä lasketaan mäkeä ja kiikutaan niin, että lumi pöllyää! Lumiukkokin tarvitsee kaverin. Nuotiopiirissä on käynnissä makkaranpaisto, ja joululahjakätköä etsitään jo kiivaasti. Nalleveljekset painivat hangella, vaan yksi haaveilee hiljaisuudesta riippukeinussa.

Nallejen valmistajat: Soile Aartiala, Sirpa Ala-Louko, Kati Haukkala, Lea Holmalahti, Helvi Laukkanen, Maria Morko, Seija Puumalainen, Jatta Pylvänäinen, Ippa Särkkä ja Kirsti Rintamäki.  Lavastus Soile Aartiala ja Arja Jäppinen, linnut Helvi Laukkanen.

Nalleja voi ihailla Suomen käsityön museon Galleriaikkunassa Kauppakatu 25:ssa (vapaa pääsy).

17.12.2010 -15.5.2011 10 vuotta – eikä suotta!
Ennakkotietoa  Suomen Nukketaiteilijoiden juhlanäyttelystä

Nallet joulupuuhissa -näyttely on osa Suomen Nukketaiteilijoiden 10-vuotisjuhlanäyttelyä, joka aukeaa kokonaisuudessaan Suomen käsityön museon aulassa 17.12.2010. Nallet vaihtuvat ikkunassa ennen loppiaista taidenukkeihin ja nukketaiteilijoiden taidonnäytteet täyttävät museon aulan.

Nallet joulupuuhissa -näyttely on osa Suomen Nukketaiteilijoiden 10-vuotisjuhlanäyttelyä, joka aukeaa kokonaisuudessaan Suomen käsityön museossa 17.12.2010.

Lisätietoja

Arja Jäppinen
050 575 0548
arja.jappinen(at)arjajappinen.com
www.nukketaiteilijat.org