Kuva: Rita Lukkarinen

EKoART

Eija Kosken tuotteita luonnonmateriaaleista

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 29.11.2011-8.1.2012

EKoART-näyttely esittelee Vaasan lähellä Mustasaaressa asuvan Eija Kosken luonnonmateriaaleista tehtyjä pelkistettyjä sisustus- ja koriste-esineitä. Perinteiset ja Kosken omat mallit kransseista ja himmeleistä ovat poimintoja luonnon yksityiskohdista ja monimuotoisuudesta. Työssään Eija käyttää mm. sieniä, jäkälää, naavaa, kaarnaa, marjoja ja käpyjä.

Kori keikkuen kuljen. Etsin. Löydän.
Kerään talteen metsien, niittyjen ja pientareiden tarinat.
Tulkitsen ja tarjoan ne teille
.

Näyttelyn tunnelma syntyy Eija Koskelle tärkeistä asioista; rauhasta ja hiljaisuudesta. Hän painottaa elämässä pysähtymisen tärkeyttä ja kyseenalaistaa nyky-yhteiskunnan luomaa hektistä elämäntapaa. Joskus on tarpeen pysähtyä miettimään, mikä on tärkeintä.

Eija Koski meni ensimmäiselle himmelikurssilleen 20 vuotta sitten ja jäi sille tielle. Oljesta, talonpojan kullasta tehdyt himmelit ja erilaiset kranssit ovatkin keskeisessä asemassa Kosken työskentelyssä. Eija Koski on opettanut yli kymmenen vuoden ajan pohjalaisissa opistoissa käsillä tekemistä luonnonmateriaaleista ja kierrätysmateriaaleista. Seuraavaksi hän selvittää japanilaisen ystävänsä innoittamana kirjankirjoittamisen keinoin, mikä himmeleissä harrastajia kiehtoo. Kirjoitustyö alkaa tammikuussa 2012.

--

Joululahjavalvojaisissa tiistaina 29.11. tunnelmoidaan luonnonmateriaalien merkeissä ja Eija Koski tapaa jyväskyläläisiä käsityönharrastajia. Kosken vetämä työpaja on jo täynnä, mutta hänen teoksiinsa voi tutustua näyteikkunanäyttelyssä 29.11. alkaen.

Lisätietoja

Eija Koski, 040-7778677,
http://ekodeko.webnode.com
Vähäkyröntie 227, 66520 Veikkaala