Kuva: Henna Hokkanen

Harakanpesä

Teija Halonen, Henna Hokkanen, Heidi Pesu

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 30.8. - 25.9.2011

Teija Halosella, Henna Hokkasella ja Heidi Pesulla on monipuolisesti koulutusta ja työkokemusta jalometallialalta. Työn vastapainoksi kolmikko laittaa aika ajoin siivet selkäänsä ja antaa ajatustensa lentää vapaina. Näyttelyssä on esillä koruja ja esineitä mm. hopeasta ja luonnonmateriaaleista.


Heidi Pesu: Ihanien asioiden -rasia, Alhaisten ajatusten -rasia
Kuva: Suomen käsityön museo/Anneli Hemmilä-Nurmi

Harakka on kansanperinteemme mukaan pirun luomus, epäonnen lintu. Ja kuitenkin pääsiäisaamuna toivottiin nähtävän harakkaa, sillä ensimmäiseksi nähdyn eläimen luonteenpiirteet tarttuivat katsojaan. Näyttelyn kolmikolla on harakan uteliaisuutta, joka on vienyt heidät pois pienten pihojen ahtaista ajatusten ja materiaalien pusikoista. Sosiaalisuutta yhdessä rakentamiseen ja rohkeutta epätäydellisyydestä huolimatta. Näyttely on kunkin itselleen luomien rajoitusten rikkomista ja yhdessä tekemisen opettelua ja iloa.


Teija Halonen: Hirvi-luusormukset
Kuva: Suomen käsityön museo/Anneli Hemmilä-Nurmi

Laajalti uskotaan, että harakka kerää pesäänsä aarteita, mutta mitä sieltä oikeasti löytyy? Harakanpesän rakentajat penkoivat omia risukasojaan ja löysivät sieltä lapsuuden haaveita ja tulevaisuuden toiveita, keskenjääneitä ideoita, kokeilunhalua ja ripauksen joskus melkein nololta tuntuvaa viehtymystä kiiltävään. Löytyipä joku oikea korukin.


Henna Hokkanen: Seduction d´Innocent
Kuva: Henna Hokkanen

Harakka, harakka huttua keittää
hännällänsä hämmentää
nokallansa koputtaa
käyttää sulkakämmentään.

Hopeaa, hopeaa huttuunsa heittää
villat sekaan lennättää
kuvat kummat keittoon saa
kaiken löytää pesästään.

Lisätietoja

Teija Halonen,
Henna Hokkanen,
Heidi Pesu,