Kuluvana lukuvuonna on tuunattu pukuja teatteriesityksiin ja harjoiteltu mallista piirtämistä. Kuva: Suomen käsityön museo/Jyri Karjalainen.

Ilmaisusta elämäntaitoa

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 5.4. - 1.5.2011

Näyttelyssä on esillä Ilmaisutaidosta elämäntaito -opintokokonaisuuden opiskelijoiden töitä lukuvuodelta 2010-2011.

Jyväskylän ammattiopisto on nuorten monialainen ammatillinen opisto, jossa opiskelee vuosittainen yli 4000 nuorta kymmeniin ammatteihin. Jyväskylän lukiokoulutus on seitsemän lukion kokonaisuus. Jyväskylän seudun lukioilla ja Jyväskylän ammattiopistolla on yhteinen taito- ja taideaineiden opintojen kokonaisuus, jonka nimi on Ilmaisutaidosta elämäntaito. Näitä valinnaisia Ile-opintoja valitsemalla opiskelija kehittää luovuuttaan, yhteisöllisyyttään ja viestintätaitojaan yhdessä taiteen ammattilaisten kanssa.

Kuluvana lukuvuonna 2010-2011 ILE-opinnoissa on tutustuttu mm. Jyväskylän sinfoniaorkesterin harjoituksiin ja kenraaliharjoitukseen esityksestä Hyytävää piinaa – verta, saksikäsiä ja moottorisahoja. On harjoiteltu esillä oloa, esiintymistä, improvisaatiota, draamailmaisua ja tutustuttu teatterin taikaan. On harjoiteltu monessa muodossa kuvallista ilmaisua ja tutustuttu näyttelyihin museoissa ja niiden verkkosivuilla.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän (Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän lukiokoulutuksen ja Petäjäveden lukion) ILE-opintoja ovat olleet toteuttamassa: Suomen käsityön museo, Keski-Suomen museo, Alvar Aalto museo, Jyväskylän Taidemuseo, Jyväskylä Sinfonia, Jyväskylän kaupunginteatteri ja Jyväskylän Yliopisto avoin yliopisto.

Lisätietoja

ILE-opinnot
Jyväskylän ammattiopisto
Suvi Porrassalmi
puh. 040 341 6162
suvi.porrassalmi(at)jao.fi

Risto Sarvilinna
Voionmaan lukio
puh. 040 341 4846
risto.sarvilinna(at)jao.fi