Kuva: Tarja Heikkilä

Risainia ja Risuja

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 25.10.-26.11.2011

Risainia ja risuja -näyttelyssä Outi Karikiven kierrätystekstiileistä risainaamat uniikit juhla-asut ja Tarja Heikkilän herkät koivurisutyöt muodostavat kiehtovan kokonaisuuden. Viehättävä näyttely houkuttelee katsojaansa kierrätystekstiilien ja luonnonmateriaalien käyttöön.

WILLATAR - Outi Karikivi

Outi Karikiven suunnittelun lähtökohtana on kierrätysmateriaalit. Hän herättää vanhat tekstiilit pitkästä unesta ja antaa niille mahdollisuuden uuteen tarinaan. Tuotenimellä Willatar myydään Outin kierrätysvillaisia rannekkeita, säärystimiä ja laukkuja. Lisäksi tilauksesta: pukuja arkeen ja juhlaan kierrätysmateriaaleista, asiakkaan puvun ”päivitys” sekä huovutus- ja risainauskursseja työyhteisöille ja pienille ryhmille.

KUVA JA MIELI OY – Tarja Heikkilä

Koivurisut ovat Tarja Heikkilälle jatkuva ja monipuolinen innoituksen lähde. Tarja muotoilee niistä yksilöllisiä taide- ja käyttöesineitä kotiin, juhliin ja arkeen, sisustukseen ja puutarhaan. Kurkipatsas tähyää pellonlaitaan, muratti kiipeilee risuruukun kaarta, herkät risupisit koristavat ikkunan, morsian astelee alttarille pihlajanmarjoin koristeltu koivurisutiara hiuksissaan… Tarja Heikkilälle risut ovat muutakin kuin henkilökohtaisen luovuuden kanava. Hän on julkaissut aiheesta kirjoja, pitänyt näyttelyitä ja kurssittanut uusia taitajia. Risutöiden tekeminen vaatii hiljentymistä. Luovuus ja rauhallinen työskentely on vastapainoa kiireiselle elämänrytmille ja tehokkuudelle.

Risainaus- ja risukurssit Jyväskylän kansalaisopistossa 25.-27.11.2011

Outi Karikivi: Viipaloi villapaita ja tuunaa tunika
Tarja Heikkilä: Muotoile koivurisuista

Lisätietoja

Willatar, Outi Karikivi, 045 1328 230,
Kuva ja Mieli Oy, Tarja Heikkilä, 050 3697 7259,