Kuva: Marina Smagin.

Kukkien taika

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 28.8 - 23.9.2012

Kilpisenkatu 12

Marina Smaginin kaula-, ranne- ja hiuskoruja sekä Anita Satilaisen kukka-aiheisia silkkimaalauksia.

Värikylläinen näyttely syntyy virolaissyntyisen Marina Smaginin kaula-, ranne- ja hiuskoruista sekä Karjalan tasavallassa Petroskoissa syntyneen Anita Satilaisen kukka-aiheisista silkkimaalauksista. Smaginin ja Satilaisen töissä näkyy vahvana tekniikan hallinta ja värien rohkea käyttö.

Marina Smagin on valmistunut vaatetusalan artesaaniksi Petäjävedeltä (Jyväskylän Ammattiopisto). Hän käyttää koruteoksissa erilaisia materiaaleja, kuten FIMO-polymeerimassaa, erilaisia ja erikokoisia aitoja helmiä, swarovski-kristalleja sekä korukiviä. Näistä moninaisista materiaaleista syntyy rakkaudella tehtyjä uniikkikoruja, jotka ilmentävät luonnon kauneutta ja moninaisuutta. Niinpä luonto ja luonnonilmiöt vuodenaikoineen sekä perhoset ja kukat toimivat usein inspiraation lähteenä.

Anita Satilainen on perehtynyt silkkimaalaukseen Imatran taideopistossa. Satilainen nauttii väreillä leikkimisestä ja silkkimaalaus sopii tekniikkana hänelle hyvin. - Silkkimaalauksissa voin ilmaista tunnetiloja, maalata kiinalaistyylisiä maisemamaalauksia tai vain abstrakteja kuvia, Anita kertoo. - Silkille maalaaminen on aina yhtä jännittävä kokemus, koska se vaatii tarkkaa käden ja silmän yhteistyötä. Maalauksissa käytetään tarkoitukseen soveltuvia silkkimaalausvärejä. Koska silkki toistaa värit hehkuvina, tulee maalauksista hyvin eläviä kukkakuvauksia. Satilaisen taitavissa kukkamaalauksissa näkyy hänen rakkautensa luonnon kauneuteen ja harmoniaan.

Lisätietoja

Marina Smagin
marina.g(at)suomi24.fi
puh. 0405664676

Anita Satilainen
anita_satil(at)list.ru
puh. 0409616047