Ulla Lapiolahti: Porkkana ja punajuuri.
Kuvassa Ulla Lapiolahti: Porkkana ja punajuuri

Materia ry esittäytyy

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 7.2.- 4.3.2012

Näytönpaikka kokoaa yhteen 11 Materia ry:n jäsenen taidonnäytettä muotoilun, käsityön ja taiteen parista. Mukana näyttelyssä ovat: Elina Ahonen, Henna Autio, Hannele Hakanen, Ulla Halmesvirta, Ulla Huttunen, Ulla Lapiolahti, Anne-Mari Ohra-aho, Arto Salminen, Sanna Rastas, Katja Rauhamäki ja Kristian Venäläinen.

Näyttely koostuu Keski- Suomen alueen eri kädentaitajien materiaalien osaamisesta. Esillä on mm. posliinista, lasista, kierrätysmateriaaleista, paperista, emalista ja puusta tehtyjä teoksia sekä koruja, erilaisia tekstiilejä ja akryylimaalauksia.

Materia ry perustettiin vajaa vuosi sitten maaliskuussa 2011. Materia ry yhdistää muotoilun ja taidekäsityön tekijät ja yhdistyksen tavoitteena onkin tarjota keskisuomalaisille materiaalipohjaisen taiteen, taidekäsityön ja käsityömuotoilun ammattilaisille kanava kunta- ja ammattirajat ylittävälle verkostoitumiselle. Yhteistyön avulla synnytetään toimintaa: näyttelyitä, messuosallistumisia ja koulutusta. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä 16 jäsentä.

Tuore yhdistys on ehtinyt olla jo monessa mukana. Ensimmäinen mittavampi ponnistus on parasta aikaa esillä Näytönpaikan naapurissa, Suomen käsityön museon aulagalleriassa. Materia ry:n tuottama Muoto Koossa -näyttely esittelee kevään 2012 aikana yleisölle 33 keskisuomalaista taitajaa.

Yhdistyksen jäseneksi ovat tervetulleita muotoilu- ja taide-käsityön kentällä ammattimaisesti toimivat henkilöt. Jäsenyydestä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse materiary(at)gmail.com

Lisätietoja

Materia ry
Ulla Halmesvirta (pj)
c/o Io Design
Keskustie 21, 050 4049127, io(at)iodesignio.fi