Kuva: Sanna Majander: Kaipuu, Muisto, Helmi (2011). Sekatekniikka (villiviinin marjat, helmet, kankaat, suruadressin nauha, vanha lukkokehys). Kuvat: Sanna Majander.

Ornamentti

Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n minitekstiilinäyttely

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 10.10.-18.11.2012

ORNAMENTTI on seitsemäs Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n järjestämä minitekstiilinäyttely.

Minitekstiilinäyttely esittelee uusia, tällä kertaa ornamentti-teeman pohjalta syntyneitä teoksia. Työt ovat kooltaan korkeintaan 20 x 20 x 20 cm ja niiden materiaalit ja tekniikat vaihtelevat perinteisistä kokeileviin.

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo täytti viime vuonna 100 vuotta. TEXO ry pyysi juhlavuoden kunniaksi kaikkia ornamolaisia taiteilijoita ja suunnittelijoita jättämään ehdotuksia minitekstiilinäyttelyä varten. Näyttely on jurytetty ja siihen on valittu mukaan seuraavat tekijät: Nikolai Balabin, Anna-Riitta Haavisto, Nina Karpov, Merja Keskinen, Sanna Majander, Maija Paavola, Ulla-Maija Pitkänen, Ulla Pohjola, Suvi Suikki, Marketta Timonen, Anna-Mari Vierikko ja Johanna Virtanen.

Näyttelyyn on lisäksi kutsuttu neljä, eri vuosikymmenillä syntynyttä, ansioitunutta taiteilijaa, jotka täyttivät pyöreitä vuosia Ornamon juhlavuonna: Maisa Turunen-Wiklund, Maija Pellonpää-Forss, Silja Puranen ja Inni Pärnänen. Suomen käsityön museon Ikkunagalleriaan näyttely siirtyy Helsingistä, jossa se oli esillä Lasipalatsin näyttelytilassa heinäkuussa 2012. Näyttelyn jury: Inka Kivalo, Kristina Riska ja Merja Winqvist.

Vuonna 1956 Helsingissä perustettu Tekstiilitaiteilijat TEXO ry on tekstiilitaidetta edistävä ammatillinen asiantuntijajärjestö. Se on yksi Teollisuustaiteen Liitto Ornamon järjestöjäsenistä ja toimii alan yhdyssiteenä sekä linkkinä kansainväliseen muotoilijoiden verkostoon.