Nadja Arppe: Taikarumpu

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 4.12.2012 – 6.1.2013

”Kuuletko kuinka taikarumpu rummuttaa ja laulaa? Aluksi se laulaa hiljaa, mutta sitten laulu voimistuu, meidät nappaa mukaansa ja pian tanssi alkaa saa. Revontulet leiskuaa, tunturien ylle pian uusi satumaailma aukeaa!”

Minun satuni kertoo pohjoisessa asuvasta salaperäisestä kansasta. Tämä satu on maustettu lumihiutaleilla, muutamalla lusikallisella iloa ja suurella kauhalla hymyä. Sen on tarkoitus viedä meidät keskelle lumisia tuntureita, saada meidät näkemään kuinka revontulet tanssivat tummansinisellä taivaalla metsien yllä ja kuulla kuinka yksinäiset sudet ulvovat lumikinosten välissä. Tämä satu on tarkoitettu vain ja ainoastaan lapsille, mutta voivat sinne aikuisetkin eksyä. Antaa siis taikarummun laulaa, sillä siitä alkaa satu ja sinä voit kuvitella, kaiken mitä siinä sadussa tulee tapahtumaan!

Taikarumpu-näyttely on minun satuni ja minä asun siinä sadussa. Asun jokaisessa pienessä saamelaisessa, jonka olen huovuttanut ja jokaisessa kuvioissa, jonka olen ommellut. Kaikki on saanut alkunsa luonnosta, jokainen näyttelyni muoto ja materiaalit, joita käytän. Näyttelyni on henkäys Pohjoista, sen yksinkertaisuutta ja samalla monimuotoisuutta. Ja koska nyt on joulunaika olkoon siinä myös jouluntaikaa!

Lisätietoja

Nadja Arppe
nadja.arppe(at)petajavesi.fi