Kuvataiteilija Milla Karppinen käyttää suojelusenkelimaalaustensa pohjustuksessa mm. kierrätyspaperia. Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi / Suomen käsityön museo.

Osuuskunta Tuulenpesä

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 6.6.-2.9.2012

Tuulenpesä on uutta luova käsi- ja taideteollisuusalan yritys, jolta esillä on hyväntuulisia ja värikkäitä keramiikka- ja lasikoruja sekä huopa- ja kierrätyspaperituotteita.

Turussa sijaitsevan Tuulenpesän osakkaina toimii kymmenen jäsentä.
- Me jaamme taitojamme ja tietojamme avoimesti, haluamme antaa ihmisille tekemisen kipinän ja onnistumisen kokemuksia. Toimintamme on monipuolista, yhteisöllistä ja osallistavaa. Erilaiset työpajat ja kurssit ovat tärkeä osaa toimintamme tuotteiden myymisen ohella, kertoo osuuskunnan jäsen Pia Lintunen. Tuulenpesä sijaitsee Turun Port Arthurin kaupunginosassa puutalon kivijalassa ja tilojen avajaisia vietettiin 5.5.2009.

- Jäsenistömme koostuu käsi- ja taideteollisuusalan ammattilaisista, kokeneista alan opettajista, värikkäistä ja monipuolisista taiteilijoista ja käsityöläisistä. Tiloissamme on neljän keraamikon työtilat, tilat pajatoiminnalle ja kursseille sekä pieni myymälä. Pienryhmille järjestämme räätälöityjä kursseja yritysten virkistys- ja TyKy-päiville, polttareihin ja syntymäpäiville.

- Myymälästämme löytyy yksilöllisiä käyttö- ja sisustustuotteita, taidetta, koruja, asusteita. Omien jäsenien töiden lisäksi meiltä löytyy muiden paikallisten käsityöläisten tuotteita. Niin putiikin kuin pajankin puolella kantavana ajatuksena on kiireetön ja yksilöllinen palvelu, Lintunen esittelee. Asiakkaat pääsevät seuraamaan tuotteiden syntymistä tiloissa ja voivat tutustua työtapoihin ja materiaaleihin. Pajoja ja työvälineitä voi myös vuokrata kurssin pitämistä varten. Osuuskunta tarjoaa keramiikan polttopalvelua sekä keramiikan materiaalimyyntiä, joille tuntuu Turussa olevan kova kysyntä.

Tuulenpesä osallistuu aktiivisesti kaupunginosaa elävöittävään toimintaan tarjoamalla avoimia pajoja Portsan katu- ja pihamarkkinoiden yhteydessä ja Portsan kaupunginosaviikolla. Osuuskunta suuntautuu ulospäin toiminnassaan sekä suhtautuu avoimesti uusille ajatuksille ja ideoille mm. kertomalla osuuskuntayrittämisestä TE-keskuksen ja Humakin järjestämissä seminaareissa ja Turun AMK:n yrittäjyyskoulutuksen kautta. Tuulenpesän jäsenet ovat olleet aktiivisesti mukana järjestämässä erilaisia markkinoita ja tapahtumia, esimerkiksi kansainvälisiä Vähätorin keramiikka- ja lasialan markkinoita 2011 ja 2012.

Lisätietoja

Tuulenpesä
Puutarhakatu 42c, 20100 Turku
p. 050-571 0200
info(at)turuntuulenpesa.fi
www.turuntuulenpesa.fi