Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi / Suomen käsityön museo.

Voimalaitos ja Nuorten taidetyöpaja

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 2.5. - 27.5.2012

Toukokuun Näytönpaikan näyttely esittelee Taidetyöpajan ja Voimalaitoksen nuorten luovuutta. Näyttelyssä on mukana Sisusta ja stailaa -pajalaisten siirtokuvaprojekteja keramiikan ja taulujen muodossa sekä Jyväskylä-aiheinen tuoteperhe. Mukana ovat myös näyttävät Vasaroiden valmiiksi -pajan tivoli-pienoismallit ja Tuunaten tuotteeksi -pajan visioimat koristeet vanhoista kirjoista.

Nuorten Taidetyöpaja on osa Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluja. Taidetyöpaja toimii Tourujoen rannassa, kivenheiton päässä keskustasta. Osoite on Matarankatu 6. Nuorten Taidetyöpaja tarjoaa työharjoittelua, toimintaa ja ohjausta 17-29 -vuotiaille jyväskyläläisille nuorille. Tarjonta koostuu erimittaisista yhteisöllisistä pajajaksoista sekä nuorten yksilöohjauksesta.

Taidetyöpajan toiminnallisilla pajajaksoilla harjoittelijat pääsevät kokeilemaan monipuolisesti erilaisia kädentaitoja ja taiteita, terveitä elämäntapoja unohtamatta. Työn avainsanoja ovat yhteisö, toiminta, myönteisyys. Pajoille osallistuminen ei edellytä aiempaa harrastuneisuutta - ennakkoluulottomuus ja kokeilunhalu riittävät!

Taiteet ja kädentaidot pitävät sisällään laajan kirjon erilaisia menetelmiä, materiaaleja ja tekniikoita, joihin taidetyöpajalaiset pääsevät tutustumaan. Pajoissa toimii ohjaajina joukko alueen ammattitaitelijoita ja osaajia, Taidetyöpajan oman väen lisäksi.

Lisätietoja

Vastuuohjaaja
Titta Korhonen
titta.korhonen(at)jkl.fi
puh 050 311 8273