Kuva (rajattu): Miia Suojalan viitta.

Metsästä poimittua

Tiina Ekosaari ja Miia Suojala

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 1.10. – 27.10.2013

Metsästä löydetyt värit ja muodot ovat innoittaneet suunnittelijoiden työtä. Miia Suojala on poiminut syksyisestä sienimetsästä ruskeat tatit ja puna-valkoiset kärpässienet. Sienimetsän hehkuvat värit ovat Miian uuden syksy/talvi-malliston idean pohjana. Tiina Ekosaari on etsinyt metsän muotoja pintaa syvemmältä ja piirtänyt painokankaisiinsa esihistoriallista esineistöä. Kuvitteellinen metsäretki menneeseen onkin osa tätä päivää, edelleen poimimme, metsästämme ja kalastamme.

Vaatesuunnittelija Miia Suojala
Tatteja ja kärpässieniä – värikkäässä syksyisessä metsässä

Uuden syksy/talvi-malliston idean pohjana on ollut syksyinen sienimetsä – ruskeat tatit ja puna-valkoiset kärpässienet.

Sienimetsässä-malliston värikartasta löytyvät hehkuva punainen, pehmeä ruskea ja luonnonvalkoinen. Malliston materiaalina on pehmeä, pörröinen villa sekä ohut, hienostunut villakangas. Sienimetsässä-mallisto koostuu tyylikkäistä ja söpön naisellisista viitoista ja ponchoista sekä lämpimistä villamekoista.

Miia Suojala on jyväskyläläinen vaatesuunnittelija. Miian designissä avainsanoja ovat skandinaavisuus, itämaisuus, aitous, rehellisyys, rouheus, herkkyys, voimakkuus ja värit. Naisellinen söpöys, laadukkuus, kauneus ja graafisuus – näistä elementeistä syntyy Miian design! Suunnittelija pitää itseään oman tien kulkijana, joka etsii uutta koko ajan. Miia ei tyydy valmiisiin ratkaisuihin vaan haluaa tehdä asioita omalla tavallaan.

Graafinen suunnittelija, tekstiilialan artesaani Tiina Ekosaari
Metsästä poimittuja pintoja

Olen etsinyt metsän muotoja pintaa syvemmältä ja piirtänyt näihin painokankaisiini esihistoriallista esineistöä. Metsäretki menneeseen onkin yhtä äkkiä osa tätä päivää, edelleen poimimme, metsästämme ja kalastamme.

Teen graafista suunnittelua, tekstiilisuunnittelua sekä kuvitusta. Haluan tuoda käsillä tekemisen osaksi suunnittelijan päivittäistä työtä. Kankaanpaino- ja tekstiilitekniikoilla toteutan yksittäisiä tuotteita ja piensarjoja. Sisällöt töihini löytyvät luonnosta ja suomalaisesta perinteestä.

Lisätietoja

Miia Suojala
Kellariputiikki – työhuone
Yliopistonkatu 28 B, pohjakerros (Maistraatin vieressä), 40100 Jyväskylä
Avoinna ma–pe klo 10–16
Tervetuloa ostoksille!
www.miiasuojala.fi

Tiina Ekosaari
040 534 1675
tiina.ekosaari(at)poimuilee.com
Työhuoneen blogi: www.aurinkoruutu.blogspot.fi
www.poimuilee.com

Miia Suojala on Materia ry:n jäsen ja hallituksen sihteeri. Tiina Ekosaari on Materia ry:n jäsen.
Materia ry yhdistää keskisuomalaiset materiaalipohjaisen taiteen, taidekäsityön ja käsityömuotoilun tekijät (www.materiary.fi).