Kuva: Ilse Bergin tekstiilit on valmistettu uusiokäytetystä banaanisilkistä. Kuva: Andreas Dienert.

Kraftfullt

Ruotsinkielisten käsi- ja taideteollisuusyhdistysten yhteisnäyttely

Näyttely Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 15.3.-2.6.2013

Kraftfullt on ruotsinkielisten käsi- ja taideteollisuusyhdistysten yhteisnäyttely. Sen ovat tuottaneet Nylands hantverk, Åbolands hantverk, Ålands Slöjd & Konsthantverk ja Österbottens hantverk.

Näyttelyyn osallistuu 23 käsityöläistä Ahvenanmaalta, Pohjanmaalta, Turun seudulta ja Uudeltamaalta. Näyttelyprojektin kautta yhdistykset kannustavat käsityöläisiä innovatiivisuuteen, tuotekehitykseen ja verkostoitumiseen sekä uusien yhteyksien luomiseen. Kraftfullt on jurytettu näyttely, joka esittelee käsityötä ja taidekäsityötä eri tekniikoin ja materiaalein. Edustettuina ovat korumuotoilu, käyttötekstiilit, hienopuusepäntyöt, keramiikka, taonta sekä kierrätys ja uusiokäyttö.

Näyttelyn juryyn kuuluivat teollinen muotoilija Camilla Moberg, muotoilija ja hopeaseppä Mikael Nygård sekä tekstiilimuotoilija Elina Rebers. Tuomaristo painotti valinnoissaan töiden huolellista toteutusta, muotoilun selkeyttä, mielikuvituksekkuutta, rehevyyttä sekä ilmaisuvoimaa. Kaikki näyttelyyn valitut työt ovat yhdistelmä hyvää käsityötaitoa ja mainiota muotoilua. Ne kertovat nykypäivän arvoista, ne ovat yllätyksellisiä sekä ajankohtaisia.

Näyttely on ollut esillä 2011 Ahvenanmaalla ja Turussa sekä 2012 Helsingissä ja Vaasassa. Näyttelyn kierros päättyy Jyväskylään, jossa juhlitaan koko vuosi käsityötä. Vuonna 2013 tulee kuluneeksi 100 vuotta Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n perustamisesta. Käsityön juhlavuoden teema on Käsityö elämässä. Suomen käsityön museon Aulagalleriassa esittäytyy vuoden mittaan Käsi- ja taideteollisuusyhdistyksiä eri puolelta Suomea.

Lisätietoja

Lisätietoa näyttelystä:
Saara Karrenpalo, Ålands Slöjd & Konsthantverk rf,
018-14577, 0457-5244007
konsthantverk(at)konsten.ax

Lisää tietoa Kraftfullt-näyttelyn tuottaneista yhdistyksistä:
Nylands hantverk r.f., http://www.nylandshantverk.net
Åbolands hantverk r.f., http://www.gullkrona.fi
Ålands Slöjd & Konsthantverk r.f., http://www.konsthantverk.ax
Österbottens hantverk r.f., http://www.loftet.fi