Kuva: Hannemari Laitinen.

Kulttuuriluotsit taiteilee itse

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 2.12.2013 - 6.1.2014

Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän museoiden kouluttamia vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä maallikoita, jotka luotsaavat kenet tahansa kulttuurin pariin.

Syksyn mittaan kulttuuriluotsit ovat innostaneet yhdessä tekemiseen keskiviikkoisin käsityön museon työpajoissa, missä he ovat jututtaneet kävijöitä ja rohkaisseet kokeilemaan itse. Näyttelykäynneillä kulttuuriluotsit ovat todistaneet hyvinvointia edistäviä Ahaa-elämyksiä. On terveellistä innostua luomaan omia käsitöitä, porista yhdessä tehden ja kannustaa myös ensikertalaisia.

Kulttuuriluotsit harrastavat itsekin monipuolisesti kädentaitoja, käyvät käsityökoulussa ja ahkeroivat Sukkapiirissä. Käsityö on läsnä arjessa, television ääressä ja jopa tunturivaelluksella. Käsityöbuumi on levinnyt koteihin myös nettineuvojen ja blogien myötä.

Kulttuuriluotisen monimuotoinen osaaminen näkyy myös tässä näyttelyssä, jossa on mukana niin ensimmäisiä koulukäsitöitä kuin ihan viimehetken innostuksen myötä syntyneitä teoksia. Näyttelyssä on mukana käsitöitä noin parilta kymmeneltä Kulttuuriluotsilta.

Lisätietoja

Kulttuuriluotsin voi tilata kaveriksi kulttuurikäynneille sähköpostilla
hannemari.laitinen(at)jkl.fi tai 050 338 1114.

Hanne Laitinen
Kulttuuriluotsikoordinaattori
hannemari.laitinen(at)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museokasvatus/kulttuuriluotsit