Kuva (yksityiskohta): Anna Koivisto

Tekemisen iloa 2013

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 1.7.- 4.8.2013

Taito Keski-Suomi juhlii käsityö elämässä –juhlavuotta monin eri tavoin. Yksi projekti on ollut tuottaa järjestön kurssitoiminnan käyttöön Tekemisen iloa –vaatemallisto.

Mallisto on toteutettu Käsityö elämässä – juhlavuoden teemaan liittyen kohderyhmänä nuoret ja ajatuksena kannustaa itse tekemiseen ja luovuuteen. Ideana on ollut suomalais-ugrilaisuus ja perinne uudella tavalla. Mallisto ei sido yhteen toteuttamistapaan vaan antaa mahdollisuuden yksilölliseen variointiin ja se on jopa toivottavaa. Anna luovuutesi lentää kuin linnut. Nauti tekemisen ilosta. Suunnittele ja toteuta omat vaatteesi.

Pellavainen Linnut –mallisto ja valmistus: Nadja Arppe
Painetut vaatteet: Kankaanpainanta Riikka Holappa, valmistus Hannele Heikkinen
Kuvat: Anna Koivisto
Tuotanto: Taito Keski-Suomi ry, 2013

Lisätietoja

Keski-Suomen maanviljelysseura perusti vuonna 1913 kotiteollisuutta varten oman yhdistyksen. Toiminta on muuttunut vuosikymmenten kuluessa maaseudun käsityöneuvonnasta ja -koulutuksesta laaja-alaiseen käden taitojen edistämiseen kulttuurina, taitona ja elinkeinona. Taito Aivia tarjoaa monipuolisia käsityön palveluja kaikenikäisille, käsityöyrittäjistä käsityön harrastajiin. Taito Aivia ylläpitää Taitokeskusta ja Jyväskylän käsityökoulua Kivääritehtaalla, Taito Shop -myymälää Jyväskylässä, Joutsassa ja Saarijärvellä sekä Käsityökeskuksia Joutsassa ja Saarijärvellä.

Hannele Heikkinen
toiminnanjohtaja / CEO, Taito Keski-Suomi ry / Taito Aivia
Kauppakatu 25, FIN-40100 Jyväskylä
Tel. +358 50 412 1568
www.aivia.fi