Kuvassa: yksityiskohta Maria Lehtosen piirtämästä muotokuvasta. Kuva: Suomen käsityön museo / Raija Manninen.

Väri- ja muotohavaintoja

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 3.4.-28.4.2013

Näytönpaikka kokoaa yhteen Jyväskylän ammattiopiston luovan työpajan ja kuvallisen ilmaisun valinnaisopinnoissa lukuvuonna 2012-2013 syntyneitä töitä.

Jyväskylän ammattiopisto on nuorten monialainen ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittainen yli 4000 nuorta kymmeniin ammatteihin.

Jyväskylän ammattiopiston valinnaisopinnot ovat tarkoitettu kaikille nuorisoasteen opiskelijoille. Opetus tapahtuu ensimmäisen vuoden opiskelijoille maanantai aamuisin ja keskiviikko iltapäivisin ja toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille maanantai iltapäivisin ja torstai aamuisin. Ryhmät muodostuvat joustavasti ammattiopiston eri opiskelijaryhmistä. Kuvallisen ilmaisun ja luovan työpajan kurssit ovat hyvin suosittuja ja tulijoita on runsaasti.

Toimimme kuuden jakson järjestelmässä ja joka jaksossa lähes 60 innokasta opiskelijaa pääsee osallistumaan kursseille. Tarjoamme joka jaksossa molempia kursseja. Kurssin laajuus on 28 oppituntia. Tavoitteena on tukea opiskelijan oman ideoinnin vahvistumista ja antaa uusia tekniikoita ja tapoja ilmaista itseään. Luovassa työpajassa opiskelija voi itse vaikuttaa paljon siihen mitä kurssilla tehdään. Toiminta on lähinnä työpajamaista ja opiskelijat voivat tehdä erilaisia töitä samaan aikaan.

Kuvallisessa ilmaisussa ryhmällä on enemmän yhteisiä tehtäviä. Tänä vuonna on maalattu muotokuvia, piirretty havaintoja kengistä ja tehty surrealistisia maalauksia tai piirroksia huoneista, dadarunojakin on tehty sekä veistetty lunta.

Lisätietoja

Jyväskylän ammattiopisto
Pirkko Rouhiainen
puh. 040 341 5351
pirkko.rouhiainen(at)jao.fi

Jyväskylän ammattiopisto
Satu Joutsensalo
puh. 040 341 4770
satu.joutsensalo@jao.fi