Eräänä iltana
Galina Arppe

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 28.10. - 23.11.2014

Eräänä iltana kaikki on mahdollista. Silloin ilmassa on hivenen taikuutta. Lumihiutaleet putoilevat maahan. Kuu loistaa taivaalla. Hetken on aivan hiljaista, voi aistia kuinka talvi tekee tuloaan. Se hiipii hitaasti harjujen ja mäkien takaa, pysähtyy ja maisema muuttuu valkoiseksi. Lumihiutaleista muodostuu kinoksia, niistä kasvaa ihmisiä ja kaupunkeja. Talvi on toisenlaista todellisuutta, se on unelmia ja salaisuuksia. Jotakin, jota voi kokea vain hiljaisina pakkasiltoina, jolloin miljoonat tähdet loistavat kaikkialla.

Minun kaupunkini rakentuu ihmisistä ja tarinoista. Se kasvaa jostakin pienestä ja hiljaisesta. Se on täynnä lämpöä ja talven viimaa. Olen rakentanut näyttelyni kuudesta hetkestä, jotka tapahtuvat eräänä iltana. Sinä iltana tähdet loistavat kirkkaammin kuin koskaan ja pakkanen kiristyy, mutta meitä ympäröi lämpö. Se kietoutuu ympärillemme, kaikki pysähtyy. Hetken tiedämme, mitä on olla talvi.

Näyttelyni kuvaa talven ihmisiä, tunteita ja ajatuksia. Olen pyrkinyt löytämään yksinkertaisuudesta jotakin, jota ei voi sanoin kuvata. Näyttelyn materiaaleina olen käyttänyt mustaa ja valkoista suomenlampaan villaa. Näin olen saanut rakennettua harmonisen ja tasapainoisen vuoropuhelun huovutettujen elementtien välille. Muotoilun keinoin eteemme avautuu maisema, joka kertoo tarinoita talvesta ja ihmisistä. Hetken voimme olla jotakin muuta kuin olemme. Hetken kaikki on mahdollista, sillä on ilta ja kuutamo loistaa. On eräänä iltana.

Lisätietoja

Galina Arppe
Kuvataiteilija
galina.arppe(at)gmail.com
www.galinaarppe.blogspot.fi