KUVA: Ruth Ballin riipukset.

Hopeaa ja emalia

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 19.3.-11.5.2014

Hopeaa ja emalia –näyttely esittelee neljän arvostetun taidekäsityöläisen teoksia Irlannista ja Englannista. Ruth Ball, Deirdre ja Michael McCrory sekä Cara Murphy ovat hopean käsittelyn ja emaloinnin huippuosaajia.

Michael McCroryn hopeaesineet ja kynttilänjalat ovat muodoiltaan tiiviitä ja yksinkertaisia. Hopeapintojen taitavat yksityiskohdat korostavat kulhojen hienostuneisuutta. Cara Murphyn astiat ovat eläviä ja veistoksellisia. Pöytähopeiden muodot haastavat käyttäjät etsimään niille uusia käyttötapoja.

Ruth Ball on monipuolinen emaloija, joka tekee värikkäitä hopeakoruja sekä uniikkeja taideteoksia. Värikkäiden korujen hillityt muodot tekevät ne helposti yhdisteltäviksi eri asuihin. Deidre McCroryn levytekniikalla toteutettujen emalitaulujen aiheet tulevat kasvimaailmasta. Hän on käyttänyt emaloinnin pohjana valokuvia, mikä lisää teosten kerroksellisuutta ja liikettä. Näyttelyssä Deidrellä on emalitöiden lisäksi esillä myös grafiikkaa.

Oman taiteen ja tilaustöiden parissa työskentelyn lisäksi näyttelyn taidekäsityöläiset välittävät taitojaan eteenpäin opettamalla muotoilualan korkeakouluissa ja yliopistoissa. Ruth Ball on kirjoittanut lähes klassikon maineeseen kohonneen emaloinnin käsikirjan.

Hopeaa ja emalia -näyttely on osa 5.-27.10.2013 Höyry-galleriassa esillä olleesta samannimisestä näyttelystä. Näyttelyä on tukenut Höyry-gallerian lisäksi Irlannin taidetoimikunta sekä Irlannin Veikkausvoittorahasto.

Lisätietoja

Ulla Huttunen
info(at)hoyrygalleria.fi
050 4121 611
www.hoyrygalleria.fi