Kuva: Susanna Juuti (yksityiskohta)

Mieli ku villa

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 4.3.-30.3. 2014

Susanna Juutin huopanäyttely kertoo villaan ja huopaan villiintymisestä.

Olen syntynyt vuonna 1988 Ruokolahdella. Vuonna 2011 valmistuin tekstiiliartesaaniksi Jyväskylän aikuisopistosta. Opintojen kautta hullaannuin villasta ja villiinnyin huovasta. Tällä hetkellä opiskelen samassa paikassa käsityöntekijän ammattitutkintoa.

Käsitöiden lisäksi kirpputorit ovat intohimoni ja yhdistänkin usein teoksiini sieltä löytyneitä aarteita. Tämän näyttelyn yhtenä teemana on pitsin ja virkkauksen yhdistäminen huopaan. Näyttelytyöt ovat syntyneet henkilökohtaisista lähtökohdista. Inspiraationi saan usein saduista, teksteistä, omista kokemuksista tai teoksiin päätyvistä materiaaleista. Eläimet ja otukset ovat minulle hyvin tyypillinen aihe mutta tällä kertaa näyttelyyn päätyi vain yksi työ, jossa on hahmoja. Nyt en tahtonut antaa millekään kasvoja.

Mieli ku villa -nimen ja koko näyttelyn takana on ajatus ihmisen sisimmästä, johon kätkeytyy käsittämättömiä maailmoja ja tunneskaaloja. Joskus elämä on oranssinkirjavaa hehkua ja hetkessä kaikki muuttuu täysin päinvastaiseksi. Löydämme itsestämme piirteitä, ajatuksia ja voimia, joiden olemassaolosta emme aikaisemmin tienneet. Luomme omia mielikuvituspaikkojamme ja koemme hetkiä, jotka jäävät vain meille itsellemme. Vaikka jokainen työ kertoo minulle itselleni omaa tarinaa, joku toinen saattaa nähdä samoissa teoksissa oman elämänsä retkiä. Minulle on tärkeää, etteivät työni ole vain huovutettuja sisustuselementtejä. On hienoa, jos ne koskettavat myös muulla tavoin.

Lisätietoa

Susanna Juuti
Jyväskylä
www.villankumous.blogspot.fi