Kisällipaja

Käsityöpaja Kisällin ja taidemaalari Tiina Lammisen kanavatöitä

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 25.11.2014-4.1.2015

Osana kehitysvammaisten viikon 2014 tapahtumia avataan Suomen käsityön museon Näytönpaikassa Käsityöpaja Kisällin ja taidemaalari Tiina Lammisen yhteisen projektin tuloksena syntynyt kanavatyönäyttely.

Näyttelyn kanavatyöt ovat taidemaalari Tiina Lammisen ja Kisällin käsityöläisten yhteistyön tulosta. Kisällin käsityöläiset ovat kehitysvammaisia. Työnjako oli selkeä: taiteilija hahmotteli kanavatyön alkuperäisen idean ja käsityöläiset valmistivat teokset. Kisällin käsityöläiset opettelivat uusia taitoja, joiden avulla he valmistivat teoksensa. Nyt ne ovat kaikkien ihailtavana Näytönpaikan ikkunanäyttelyssä.

Kankaalle kirjomisen historia on pitkä. Perinteen juuret ovat Kaukoidässä ja Egyptissä. Kanavakirjontaa harjoitellaan koulussa ja myös taiteilijat kirjovat. Suomessa on monia nykytaitelijoita, jotka käyttävät kirjonnan eri tekniikoita teoksissaan. Näyttelyn kanavatyöt ovat värikkäitä, mutta niiden malleina on käytetty mustavalkoisia käsitöitä. Ne ovat siluettikuvia romanttisista tapahtumista, joissa rakastunut pariskunta kohtaa. Nyt kuvista on tehty monivärisiä. Kuvien värialueet ovat joko vihreitä tai punaisia.

Yhteistyöprojektista kertovaa selkokielistä Kanavatyö-kirjaa voi ostaa myöhemmin museolta, koska avajaisiin se ei ehtinyt valmistua. Kirjan ovat toimittaneet Kisällin toimitusjohtaja Mauri Pajunen ja Tiina Lamminen.

Lisätietoja

Tiina Lamminen
tiina.lamminen@tiinalamminen.fi
puh 050 364 6674

Mauri Pajunen
mauri.pajunen@harjulanmaki.fi
puh 040 830 6742

Käsityöpaja Kisälli
Liukkaankuja 1, 03400 Vihti
puh 040 830 6742
http://www.kisallipaja.fi.

Jaana Peltola, amanuenssi, Suomen käsityön museo
puh. (014) 26 64377
jaana.peltola@jkl.fi