Kuva: Popper / Anu Rinkinen

Naisen elämää

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 3.2. – 2.3.2014

Popperin Anu Rinkinen on jo parikymmentä vuotta piirtänyt ja maalannut veikeitä eläimiä kankaalle. Nyt vuorossa ovat vahvoin värein maalatut naiset.

Vuosi sitten minulta kysyttiin, miksi piirrän ja maalaan vain eläimiä. Kerroin sen olevan helpompaa ja ihmisen hahmottaminen taas vaikeaa ja haastavaa. Aikani kuunneltua omia selityksiäni, tajusin että ne todella ovat vain selityksiä. Vai kuinka moni on nähnyt Popperin mallisia kettuja juoksemassa keväthangilla ja kenellä makoilee Popperin näköinen kissa sohvalla. Nekin ovat minun näkemyksiä hahmoista, samalla tavalla voin haastaa itseni tekemään myös ihmisiä. Niin syntyivät POPPERIN NAISET.

Popper on yhden naisen toteutunut unelma lähes 20 vuoden takaa. Popperin toimintaa on suunnitella ja valmistaa tekstiilituotteita piirtäen ja maalaten. Tuotteita, joilla on mahdollisimman pitkä elinkaari. Tuotteita, jota voi käyttää monessa paikassa ja monella eri tavalla.

Naivistiset hahmot ja iloiset värit tuovat ihmiselle hymyn suupieliin ja herättävät ajatuksen, ettei kaikki ole niin vakavaa, mutta moni asia tärkeää. Popper toimii läheltä lähelle -ajatuksella, jolloin asiakas tietää keneltä ja mistä tuotteensa saa.

Lisätietoja

Popper design Anu Rinkinen
Tourulan Kuvataiteilijat
Kivääritehtaankatu 8A 2 krs.
40100 Jyväskylä
p.0400-914417
www.popper.fi
popperdesign.blogspot.fi
facebook.com/POPPERdesign