MUO.DOT – käyntikortti

Jyväskylän käsityökoulu

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 4.5.–31.5.2015

Jyväskylän käsityökoulu täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Näytönpaikassa esittäytyvät Taito Keski- Suomi ry:n Jyväskylän käsityökoulun ja Taitokeskus Aivian opettajat teoksineen.

Jyväskylän käsityökoulu on Taito Keski-Suomi ry:n ylläpitämä ja opetus- ja kulttuuriministeriön hyväksymä käsityön taiteen perusopetuksen oppilaitos. Koulussa on n. 350 oppilasta ja ikä- ja opetusryhmiä on noin 40. Opetusta annetaan laajan oppimäärän mukaisesti Jyväskylässä Kivääritehtaalla sijaitsevassa Taitokeskuksessa. Lukuvuosi alkaa syyskuussa ja päättyy toukokuussa. Käsityökoulun opetusryhmiä on myös Joutsassa ja Saarijärvellä, jossa opetus on yleisen oppimäärän mukaista.

Taito-käsityökoulut antavat käsityö taiteen perusopetusta 4- 18-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Käsityön taiteen perusopetuksessa opitaan käsityön vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen. Lähtökohtana opetuksessa ovat oppilaan omakohtaiset kokemukset, käsillä työskentely, tuotteiden valmistus ja ilmaisu. Opetus kehittää tietoja, taitoja ja valmiuksia käsityön eri osa-alueille, joita ovat mm. tekstiili-ilmaisusta värjäys, huovutus, kankaanpainanta, tuftaus, kudonta ja ompelu, esinemuotoilusta keramiikka ja lasi, paperityöskentely, metalli-, koru- ja puumuotoilu sekä ympäristön suunnittelu ja rakentaminen. Opetus vahvistaa oppilaan kokonaispersoonallisuutta esteettistä valintakykyä sekä kannustaa luovaan ongelmanratkaisuun. Opetus on opetussuunnitelmaan perustuvaa, tavoitteellista ja vuodesta toiseen etenevää.

Taitokeskus Aivia antaa käsi- ja taideteollisuusalan ammatillista lisäkoulutusta sekä käsityöntekijän ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta. Ammatillinen koulutus on suunnattu ammattitaitoaan päivittäville visuaalisen tai käsityöalan koulutuksen saaneille tai alalle aikoville - aloina tilasomistus, kädentaitojen työpajat ja kädentaitojen ohjaus. Käsityöntekijän ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen osaamisaloina ovat mm. tilasomistus, kädentaitojen ohjaus- ja palvelutoiminta, nukkemuotoilu, tuotevalmistus sekä paperiala. Koulutukset antavat monipuolisen materiaalien ja tekniikoiden tuntemuksen sekä kehittävät visuaalista hahmottamista.

Sekä Jyväskylän käsityökoulussa että Taitokeskus Aivian koulutuksissa opettajina toimivat aiheen, suunnittelun, materiaalin sekä valmistustekniikan hallitsevat alansa ammattilaiset, jotka juhlavuoden kunniaksi haluavat esitellä omaa taiteellista työskentelyään ja onnitella 25-vuotiasta Jyväskylän käsityökoulua!

Lisätietoja

www.aivia.fi

Rehtori/koulutuspäällikkö Maire Valkonen
p. 050 432 1943
maire.valkonen(at)aivia.fi