Kimperi 10 v.

Iloisia suomalaisia lastenvaatteita

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 4.8.–30.8.2015

Kimperi pukee niin lapset kuin aikuisetkin kestäviin, iloisiin suomalaisiin vaatteisiin. Kimperi-brändi pitää sisällään kivijalkakaupan Jyväskylässä, verkkokauppa Kimperi Storen ja vaatetehdas Kimperi Factoryn. Kimperillä on myös parisenkymmentä jälleenmyyjää ympäri Suomen.

Kimperin tekstiilit kestävät aikaa ja käyttöä – ja mikä tärkeintä elämää, iloa ja seikkailua. Ekologisuus on kestävyyden lisäksi tärkeä arvo. Kierrätys ja materiaalien uudelleenhyödyntäminen ovat toiminnassa arkipäivää ja tuotannossa suositaan suomalaisia materiaaleja. Kimperin vaatteet on valmistettu maaliskuusta 2013 lähtien omassa tehtaassa Suomessa.

Kimperi Factory on suomalainen vaatetehdas

Tehdas Kimperi Factory perustettiin maaliskuussa 2013 Jyväskylään. ”Vaatteiden laatu ja tuotannon ekologisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Haluamme, että tuotanto on omissa käsissämme”, kertoo Kimperin perustaja ja omistaja Outi Sahikallio. Lisäksi Kimperi haluaa elvyttää suomalaista vaateteollisuutta ja luoda tervettä kilpailua kansainväliselle tuotannolle.

Kimperi Factoryssa valmistetaan Kimperin omat vaatteet ja tekstiilit. Aiemmin vaatteet tuotettiin alihankintana Suomessa. Lisäksi vaatetehdas toteuttaa sarjoja muille suomalaisille vaatevalmistajille ja –suunnittelijoille muutaman kymmenen kappaleen sarjoista tuhansiin kappaleisiin.

Historia

Kimperi sai alkunsa kantoliinoista, niistä samoista trikoisista liinoista joita Kimperi tekee vieläkin. Ensimmäisellä Kimperi-trikooliinalla (ja sen protokappaleilla) kannettiin ihka omaa vauvaa, joka nyt jo taapertaa koulutiellä. Samainen vauva sai päähänsä ihka ensimmäisen Kimperi-pipon. Kimperi-pipo syntyi sattumalta ylijäämätrikookaitaleesta. Tuo sattuma onkin sitten elänyt uskomattoman taipaleen tuhansien ja tuhansien lasten ja aikuisten päihin. Pian pipoja on valmistettu yli 150 000 kappaletta. Nykypäivänä Kimperin valikoimista löytyy tekstiilejä niin aikuisille kuin lapsillekin.

Lisätietoja

Outi Sahikallio outi.sahikallio@kimperi.com
www.kimperi.com