Kimmo Reinikka: Alku.

Suomalainen kastemalja

Näyttely Suomen käsityön museossa 6.9.–4.10.2015

Valtakunnallisen Kastemaljan muotoilukilpailun parhaimmisto on esillä Suomalainen kastemalja -näyttelyssä Suomen käsityön museossa 6.9.–4.10.2015. Näyttelyssä on esillä 15 kastemaljaa, joista osa on nähtävissä kävelykadulla museon näyteikkunassa ja osa pohjakerroksessa, perusnäyttelyn yhteydessä.

Helsingin seurakuntayhtymä, Kirkkohallitus, Kristillinen taidesäätiö, Suomen lasimuseo ja Suomen lasimuseon ystävät ry järjestivät kaikille lasintekijöille avoimen kastemaljan muotoilukilpailun keväällä 2013. Kastemaljan tuli soveltua myös kirkkoon tai seurakuntakotiin, josta sitä voidaan lainata perheille kastetilaisuuteen kastemekon tapaan tai käyttää kirkollisissa tiloissa järjestettävissä kastetilaisuuksissa. Arvostelussa painotettiin kastemaljan taiteellista tasoa, käytettävyyttä ja valmistettavuutta.

Kilpailu herätti runsaasti kiinnostusta suomalaisten lasintekijöiden parissa. Kilpailuun otti osaa taiteilijoita, muotoilijoita ja alan opiskelijoita kaikkiaan 74 ehdotuksella. Kilpailun voitti Tero Välimaan kastemalja Kasteenristi.

Palkituista töistä ja juryn suosikeista koottiin Suomalainen kastemalja -kiertonäyttely, joka on ollut aiemmin esillä Suomen lasimuseossa Riihimäellä sekä Oulun, Turun ja Helsingin seurakunnissa. Jyväskylässä näyttelyn järjestäjinä toimivat Kristillinen taidesäätiö, Jyväskylän seurakunta sekä Suomen käsityön museo.

Lisätietoja

Veijo Muroke
lasitaiteilija, arkkitehti, Kristillisen taidesäätiön johtaja
044 351 1812
veijo.muroke(at)welho.com

Marjo Rönnkvist
viestintäpäällikkö, Jyväskylän seurakunta
040 535 1064
marjo.ronnkvist(at)evl.fi