Tyttö ja ankka

Sari Linna, Jyväskylä

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 2.6.–28.6.2015

Sari Linna kertoo: tekemistäni hallitsee sarjakuvamaisuus, huumori ja luonto. Töitäni voisi kuvata lapsellisiksi, yksinkertaisiksi ja humoristisiksi, jollainen itsekin olen.

Olen rakastanut sarjakuvia aina. Lapsuuskodin perintönä olen jatkanut sarjakuvien keräämistä näihin päiviin asti. 90-luvulla maailmani räjäytti Marc-Antoine Mathieun sarjakuva Alkuperä, jossa oli reikä keskellä sivua. Reiän huomasi vasta sivua käännettäessä.

Ääriviivat ja mustavalkoiset pinnat ovat olleet käsityössä ja piirtämisessä tärkeitä elementtejä. Elämäni aikana olen ääriviivoja piirtänyt lyijykynällä, tussilla, villalla, ja nyt artesaanina metallilla. Useimmiten viivat riittävät, niillä voi luoda toistoa, rytmiä, jännitettä ja tilan rajat.

Minulle tärkeitä viivataitureita ovat metalliseppä Ulla Huttunen, taidemaalari Helena Junttila ja kuvataiteilijat Riitta Uusitalo sekä visuaalisten alojen taiteilija Päivi Hintsanen ja sarjakuvataiteilija Marc-Antoine Mathieu.

Pääraaka-aine töissäni on metalli eri muodoissaan, usein yhdistettynä muihin materiaaleihin. Metallin kaverina olen käyttänyt esim. puuta, kumia, videonauhaa, betonia, matonkuteita ja nahkaa. Virkkaaminen on pintoja, jännittäviä rytmejä, joista syntyy mielenkiintoisia tasoja. Kiinteät silmukat, pylväät peräkkäin ja allekkain rakentavat elävän pinnan. Eri materiaalit tuovat omat lisämausteensa.

Kaikki tuotteet suunnittelen ja valmistan itse.

Olen kalusteartesaani ja syntynyt Jyväskylässä 1967. Opiskelen Jyväskylän aikuisopistossa käsityöntekijän ammattitutkintoa. Ensimmäinen 14 v. kestänyt työurani oli painopinnanvalmistajana kirjapainossa kuvien käsittelyä, kirjojen kansia ja taittoa.

Lisätietoja

Sari Linna
Kalusteartesaani
050 367 8817
sari.linna(at)wippies.com
www.sarilinna.fi