Barely There

Aura Kajaniemen näyttely

Suomen käsityön museon Ikkunagalleria 13.1.–28.2.2016

Barely there -näyttelyssä Aura Kajaniemi pohtii vaatteen käsitettä, vaatteen ja kehon välistä suhdetta sekä vaatteelta vaadittuja ominaisuuksia kuten häveliäisyyttä, peittävyyttä ja koristautumista.

Aura Kajaniemi on juuri valmistunut taiteen maisteriksi Helsingissä Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Fashion and Collection Design -koulutusohjelmasta. Kajaniemen kokeellisella helmikirjonnalla ja kirjonnalla toteuttamat näyttelyteokset ovat hänen pro gradunsa taiteellinen osuus.

Mikä vaate on oikeastaan ja mistä se muodostuu? Missä vaiheessa vaate muuttuu muuksi, vaikkapa taide-esineeksi? Vaate mielletään kehon muotoja mukailevaksi. Mutta kuinka paljon vaatteen muotoa voidaan muuttaa, että se vielä tunnistetaan ihmiskehoa pukevaksi vaatteeksi? Missä vaiheessa se lakkaa olemasta vaate? Aura Kajaniemen näyttelykokonaisuuden teokset ovat etäännytetty vaatteesta, joka vaatii ihmiskehon. Teokset ovat vaatteen kuvia, vaatteen ideoita ja taide-esineitä, jotka koemme vaatekokemuksiemme kautta.

Kajaniemi on pitänyt viisi yksityisnäyttelyä ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin. Ennen taiteen maisteriksi valmistumistaan hän on opiskellut Mikkelin ammattikorkeakoulussa teatteripuvustajaksi ja käynyt Oriveden opiston piirustuslinjan.

Barely there -näyttelyyn liittyy Päivä tekstiilitaiteilijana -tapahtuma lauantaina 27.2.2016 klo 12–17. Aluksi Kajaniemi pitää kaikille avoimen luennon vaatteen filosofiasta ja vaatesuunnittelusta, minkä jälkeen hän ohjaa nuorille aikuisille suunnatun työpajan helmikirjonnasta.

Lisätietoja

Aura Kajaniemi
p. 050 411 1345
aura.kajaniemi(at)aalto.fi