Rohkea. Ajassa. Aito.

Suomen rakastetuin koru 80 vuotta.

Kalevala Korun juhlanäyttely Suomen käsityön museossa 11.3.–7.5.2017

Suomen juhlavuonna 2017 Suomen tunnetuin koruyritys Kalevala Koru Oy täyttää 80 vuotta. Näyttelyn on myös osa Suomi 100-ohjelmaa. Kalevala Korun näyttely tuo esiin yrityksen roolia suomalaisessa yhteiskunnassa kautta vuosikymmenten.

- Haluamme juhlia yhdessä Suomen ja suomalaisten kanssa. Siksi tuomme kuudelle paikkakunnalle juhlanäyttelyn, joka yhdistää yrityksemme tarinan suomalaisiin yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin teemoihin ja samalla peilaa esimerkiksi naiseuden roolia ja sen muutosta viime vuosikymmeninä, toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Näyttely kertoo yrityksen toiminnasta, valmistuksesta, yrityksen arvoista ja sekä Kalevala Korun roolista suomalaisessa yhteiskunnassa kautta vuosikymmenten. Näyttelykävijä voi tutustua esillä oleviin yli 200 eri koruun kahdeksan vuosikymmenen ajalta.

Näyttelykävijä voi virtuaalisen videon kautta solahtaa Kalevala Korun tehtaalle Helsingin Pitäjänmäkeen seuraamaan koruvalmistusta tai päästä kokeilemaan omia sepäntaitojaan kultasepän työpisteessä. Näyttely on esillä vuoden 2017 ajan Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Espoossa, Rovaniemellä ja siirtyy 2018 Lappeenrantaan.

Lisätietoja

Sisältökoordinaattori Mari Kotka
040 506 7373
mari.kotka(at)kalevalakoru.fi

Muotoilujohtaja Kirsti Doukas
040 556 4716
kirsti.doukas(at)kalevalakoru.fi