Ommellinen

Mielikuvitusta ja mukavuutta

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 15.3.–19.5.2017

Keväistä muotia nähdään Ommellisen Ikkunagalleria –näyttelyssä - ajattomia, värikkäitä ja mukavia mekkoja ja tunikoita naisille. Vaatteiden lisäksi mukana on kankaita näyttävillä kuoseilla. Vaatteet ommellaan Ommellisen työtiloissa Muuramessa tai Kimperi Factoryllä Jyväskylässä. Kankaat ovat suomalaisten suunnittelijoiden luomuksia ja ne valmistetaan Euroopassa.

Liisa Häkli kertoo yrityksestään seuraavaa:

Sujautin langan ompelukoneeseen ensimmäisen kerran 2012 äitiyslomalla ollessani. Ommellinen oli ensin blogi, jossa kerroin ompelemisesta ja ajatuksistani. Ennen kolmannen lapsemme syntymää perustin toiminimen tavoitteenani jatkaa hieman kotonaoloaikaa lasten kanssa. Ensimmäiset kaksi vuotta ommellista on pyöritetty lastenhoidon ohella kotoa, ullakolta käsin.

Verkkokauppamme avautui kesällä 2014 ja ensimmäiset ullakon aherrukset matkasivat maailmalle. Askel kerrallaan Ommellinen -perhe on kehittynyt rinnalla kulkevien osaajien myötä. Tällä hetkellä Ommellinen pyörii minun, osa-aikaisesti yrityksessä työskentelevän mieheni sekä muutamien apureiden voimalla.

Elokuusta 2016 alkaen myös kankaita tuottava Pehemiä oy siirtyi Ommellisen omistukseen. Näin Ommellisessa voidaan tehdä koko prosessi: tuotteiden suunnittelu, kangastuotanto ja ompelu. Samaan aikaan myös uudet työ- ja myymälätilat avautuivat Muurameen. Aloitin samalla myös täysipäiväisen yrittäjyyden ja lapset menivät päivähoitoon. Meidän tiimille Ommellinen on yhdessä tekemistä, oivalluksia ja hersyvää huumoria. Tekeminen tuntuu aidosti hyvältä ja toivomme tämän välittyvän myös ulospäin!

Uskon, että Ommellisen menestys perustuu sen läheisyyteen ja omaan avoimuuteeni. Monet asiakkaat ovat kulkeneet matkassa blogin alkuajoista lähtien. He tietävät missä ja miten Ommellisia tehdään ja pääsevät näin Ommellisen matkaan. Tuotteista olen saanut palautetta, että ne ovat mukavia, näyttäviä ja kestäviä, arjessa hyvin toimivia. Myös niiden rajallinen saatavuus ja kappalemäärä on asiakkaiden mieleen. Samaa tuotetta ei varmasti tule vastaan ihan jokaisella. Kotimaisuus on myös iso tekijä ostopäätöstä tehdessä.

Lisätietoja

ommellinen.fi

facebook.com/ommellinen