Kuva: Sisko Sillanpää

Piippolan opit

Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 20.3.–7.5.2017

Näyttely esittelee Piippolan ammatti- ja kulttuuriopiston virikeohjaaja-, työtoiminnanohjaaja- sekä käsityön ammattitutkinto-opiskelijoiden harjoitus- ja näyttötöitä.

Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto sijaitsee Piippolassa, Suomen keskipisteessä 4-tien varrella n. 100 km Oulusta etelään. Kiertävänä veistokouluna 119 vuotta sitten alkanut toiminta on kasvanut vetovoimaiseksi oppilaitokseksi, jossa pohjoisen ja etelän opiskelijat kohtaavat. Piippolassa opiskellaan kulttuurialan sekä tekniikan- ja liikenteenalan tutkintoja; viriketoiminnanohjaaja, työtoiminnanohjaaja, käsityöntekijän- ja sisustusalan ammattitutkinnot, puuseppä, sisustus- ja korjausrakentaja, mediapalvelujen toteuttaja sekä muotoiluala.

 

Opistollamme on pitkät perinteet aikuiskoulutuksessa, josta näyttelyssä tulee esille käsityöpainotteisten linjojen osaaminen. Viriketoiminnassa opiskellaan ns. pehmeiden materiaalien ja työtoiminnanohjauksessa ns. kovien materiaalien tekniikoita; yhteiset opinnot muodostuvat ohjaustoiminnasta, kuvallisesta ilmaisusta, yrittäjyydestä sekä käsi- ja taideteollisuusalan eri tekniikoista.

Käsityöntekijän ammattitutkinto koostuu kolmesta tutkinnonosasta: tuotteiden suunnittelu, tuotteiden valmistus sekä käsityöyrityksen tuotanto ja liiketoiminta.

 
Lisätietoja

Hannele Siekkinen, apulaisrehtori
Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto
Keskustie 29, 92620 Piippola
044 7692 334
hannele.siekkinen(at)jedu.fi
www.jedu.fi/jedu/ammattiopistot/piippolan-ammatti-ja-kulttuuriopisto