Lumottu puutarha
Näyttely Suomen käsityön museossa 12.4. - 3.6.2001kuva: Anelma Savolainen


Puutarha on muusamme. Se on lumonnut meidät pauloihinsa. Lumoava puutarha on enemmän kuin hetken huumaa; se on vuosia kestänyttä kumppanuutta. Muusamme on tarjonnut meidän käyttöömme elämän ja kuoleman. Ennen kuolleesta ja hyljätystä on punonnan kautta tullut kiehtovaa. Lumoava puutarha tarjoaa mahdollisuuden käsiemme kautta synnyttää uuden elämän.


kuvat: Minna Koskinen


Lumottu puutarha on täyttynyt punotuista teoksista, joissa ajattelulle ja kokemuksille on annettu mahdollisuus uutta luovaan vuorovaikutukselliseen suhteeseen. Näyttelyn juoni on punottu puutarhan ikuiseen kaksijakoisuuteen: elämä - kuolema, rakennettu - villi, julkinen - yksityinen tai tarve - nautinto. Näyttelyssä esillä olevissa teoksissa kuljetaan myös punontatekniikan, käsityön, taiteen ja perinteen raja-alueilla. Näyttelyn tarkoituksena on olla väline punonnan käsitteen laajentamisessa. Tähän punonnan leikin luonteeseen kuuluu, että mitään ei pidetä ehdottoman muuttumattomana.


kuvat: Anna-Maria Väätäinen


Näyttelyn ovat tuottaneet Suomen käsityön museo ja Punos ry. Yhteistyössä ovat olleet mukana myös Kuopion Muotoiluakatemia ja Hämeen ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja
Mikko Oikari
puh (014) 26 64378
email mikko.oikari(at)jkl.fi