Vuoden nuori suunnittelija 2000 - Riitta Kokkonen
Näyttely Suomen käsityön museon Galleriassa 9. - 21.1. 2001


Vaatesuunnittelija Riitta Kokkonen palkittiin syksyllä 2000 Helsingin muotimessujen yhteydessä Vuoden nuorena suunnittelijana. Kokkosen voitti 30 000 markan palkinnon työllään L'art modern, joka koostuu kermanvärisestä asusta: hameesta, topista ja laukusta. Suunnittelun lähtökohta, ellipsi, toistuu hameen ja laukun muodossa ja yläosan painatuksessa. Asun uudenlainen kaavoitus yllättää - se paljastaa hameen takaa vaalean lilan vuorin. Kilpailun järjesti kuudennen kerran Suomen Messut ja Suomen Messusäätiö.

Käsityön museon näyttelyssä on lisäksi esillä Kokkosen Helsinki 2000 -kulttuurikaupunkisäätiön ja Ornamon yhteispohjoismaista muotinäytöstä varten suunnittelema vaatekokoelma. Se esiteltiin syksyllä 2000 osana Europan kulttuurikaupunkiohjelmaa Reykjavikissa.

Vaatesuunnittelija Riitta Kokkosen on viittä vaille valmis Taideteollisesta korkeakoulusta ja suunnittelee nykyisin Marimekolle. Hänen esikuviaan ovat muotoilijat, kuten Alvar Aalto. Kokkonen kuvaa itseään klassiseksi suunnittelijaksi - modernissa mielessä ja minimalismia suosien.

Lisätietoja
Laura Korhonen
puh (014) 26 64375
email laura.korhonen(at)jkl.fi