Union Design. Vuoden 2000 taideteollisuuspalkittua korumuotoilua.
Näyttely Suomen käsityön museon Galleriassa 18.4. - 13.5.riipus, Kirsti Doukas - sormus ja korvakorut, Kaisa Vuorinen (kuvat: Teemu Töyrylä)


Union Design on kolmevuotias, Helsingin sydämessä toimiva ateljeetyöpaja, joka palkittiin valtion muotoilutoimikunnan taideteollisuuden valtionpalkinnolla lokakuussa 2000. Union Design tarjoaa työskentelyolosuhteet, edustavan myyntipaikan ja markkinoinnin noin kymmenelle käsityöpainotteisia piensarjoja ja uniikkitöitä tekevälle nuorelle kultasepälle. Ateljeetyöpajan toimintaperiaate on yhdistää osaavat ja luovat voimavarat niin, että tuotanto- ja markkinointikustannukset voidaan minimoida ja kehittämis- ja innovaatiovoimat maksimoida. Union Designin suojissa jokainen yhteisön jäsen tekee tuotantoa omalla nimellään.

Baselin 2001-messujen jälkeen Union Design esittäytyy Jyväskylässä uusimmilla tuotteillaan. Näyttelyssä on töitä esillä Carina Blomqvistilta, Kirsti Doukasilta, Juha Koskelalta, Pekka Kulmalalta, Sami Laalolta, Sami Makkulalta, Petri Pulliaiselta, Kristian Saarikorvelta, Pia Westerbergiltä ja Kaisa Vuoriselta. Union Designin toimintakonseptin ovat kehitelleen veljekset hopeaseppä Eero Taskinen ja diplomi-insinööri Hannu Taskinen.Lisätietoja
Mikko Oikari
puh (014) 26 64378
email mikko.oikari(at)jkl.fi