Huopa - Taidetta, käsityötä ja muotoilua Euroopasta

Suomen käsityön museossa Jyväskylässä 18.4.-30.6. 2002Huovutus on maailman vanhimpia kankaanvalmistusmenetelmiä. Sen suosio on jatkunut kautta aikojen, ja nykyään huopa on noussut monipuoliseksi ja trendikkääksi materiaaliksi taiteen tekemisessä. Huopa -näyttelyssä nähdään uusia tekniikoita ja käsittelymenetelmiä, ekologisia kannanottoja sekä uniikkia käsityötaidetta. Nykytaiteen lisäksi näyttelyssä on esillä vaate- ja huonekalumuotoilua sekä uniikkeja esineitä ja fantasia-asuja, joiden yhdistävänä tekijänä on huopa ja eurooppalaisuus.

Tilaisuus kokea huovan taika on ainutkertainen, sillä Suomessa teokset ovat nähtävissä vain Suomen käsityön museossa Jyväskylässä. Näyttely on aiemmin kiertänyt Saksassa ja palaa sinne takaisin Suomen vierailun jälkeen. Näyttelyssä on yhteensä 50 taiteilijan teoksia 15 eri maasta. Suomalaista huopataidetta edustavat taiteilijat Silja Puranen ja Maisa Tikkanen sekä muotoilijat Anna-Kaarina Kalliokoski, Kirsikka Savonen ja Ilkka Suppanen. Näyttelyn tuottajina ovat Prof. Dr. Harald Siebenmorgen (Badisches Landesmuseum Karlsruhe), Dr. Brigitte Tietzel (Deutsches Textilmuseum Krefeld) ja Dr. Judith Oexle (Landesmuseum fr Vorgeschichte Dresden). Näyttelyn suomalaisesta ilmeestä vastaavat sisustusarkkitehti Simo Heikkilä (SIO) ja graafikko Aino-Kaarina Pajari.

Nähtävää ja ihmeteltävää riittää koko perheelle. Taidekäsityöstä ja erityisesti huovasta kiinnostuneille näyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua tämän hetken muotoilun uusiin tuuliin.

Näyttelyyn liittyy mm. seuraavaa ohjelmaa:


To 18.4. klo 17.00 Tekstiilitaiteilija Katharina Thomas luennoi "Huopaa silkkitieltä - matkalla Mongoliassa, Kazakstanissa ja Persiassa".
Pe 26.4. klo 12-16.30 Huovutusnäytös, Keski-Suomen käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
Lisätietoja
Laura Korhonen, tiedottaja
puh puh. (014) 26 64375
email laura.korhonen(at)jkl.fi


Mikko Oikari, näyttelyintendentti
puh (014) 26 64378
email mikko.oikari(at)jkl.fi