Pia Purhosen lankapiirroksia
Näyttely Suomen käsityön museon galleriassa Jyväskylässä 14.1.-8.2.2004


Pia Purhonen (synt. 1966 Helsingissä) on Lahden taideinstituutista vuonna 1995 valmistunut kuvanveistäjä. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 1992 lähtien ja piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä 1994. Pia Purhonen on tehnyt myös ympäristötaideteoksia. Vuosina 1997-2002 Pia Purhonen on toiminut digitaalisen median suunnitteluyrityksissä art directorina, jona aikana hän ei aktiivisesti osallistunut näyttelyihin. Tällä hetkellä hän työskentelee myös freelance graafisena suunnittelijana.

Pian lankapiirrokset liikkuvat kuvataiteen ja veistotaiteen rajoilla.

Pia kertoo töistään ja työskentelytavoistaan seuraavaa:
Minä piirrän langalla. Kynällä kaikki sujuu liian nopeaan ja olen kyllästynyt nopeuteen ja kiireeseen ja henkihieveriin hengästykseen. Hitaus synnyttää ajatukset. Ja sattumat opastavat eteenpäin.

Teokseni ovat kertomuksia vailla alkua ja loppua. Tarinoita ja olotiloja välittämisestä ja ystävyydestä ja vajavaisuuksista ja horjahduksista. Ja sitten paha-paha-pahasta ja petkuhuiputuksesta. Merkintöjä olemisesta ja siitä, että onnellisuus on mahdollista. Tärkeiden asioiden luettelo on lyhyt ja loput ovat vain kuvitelma.

Näyttelyn teokset ovat kankaalle langalla piirrettyjä töitä, jotka luisuvat ohi määrittelyiden. Ne viittaavat samalla seinävaatteeseen, seinäreliefiin kuin myös abstraktiin maalaukseen erilaisine väripintoineen. Paljetit, roikkuvat langanpätkät sekä kolmiulotteiset lankamytyt korostavat välähdyksenomaista tunnetta kun hetki kiteytyy, kimaltaa, väreilee.


Suurin osa näyttelyn teoksista oli esillä viime syyskuussa Galleria Jangvan yksityisnäyttelyssä Helsingissä.Lisätietoja
Pia Purhonen, kuvanveistäjä
puh. 0400-600 105
piapaivikki@luukku.com

Ansioluettelo ja lisätietoja löytyy osoitteesta: www24.brinkster.com/piapurhonen