TAIKON ILOINEN ARKI 2004
Rakkaus / Kärlek
Näyttely Suomen käsityön museon galleriassa 16.6.-15.8.2004

Galleria Postelli, Kankaanpää, 20.8.-26.9.2004
Rovaniemen taidemuseo, 8.10.-5.12. 2004

Eero Lintusaari Kahlittu, kravattineula, hopea, kulta, rauta, kupari, 2002.
Eero Lintusaari "Kahlittu", kravattineula, hopea, kulta, rauta, kupari, 2002.

Rakkautta voi olla monenlaista - ensirakkaus, äidin rakkaus, isänmaan rakkaus, lähimmäisen rakkaus, itserakkaus, eläinrakkaus.... Rakkaus Kärlek, kär lek. TAIKOn iloinen arki Rakkaus on osa kutsunäyttelysarjaa, joka järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Tämänvuotisella näyttelyllä Taideteollisuusliitto ORNAMO ry:n taidekäsityöläiset (TAIKO) tarttuvat aiheeseen, joka ei jätä ketään kylmäksi. TAIKO kannusti näyttelykutsussaan yhdistyksen jäsenistöä rikkomaan materiaalisidonnaisuutta ja lähestymään aihetta vapaasti. Käytännön syistä asetettiin ainoastaan koko- ja kappalerajoite, jotta näyttelyä voidaan lähettää ikään kuin matkalaukussa. Näyttely kiertää Kankaanpäässä ja Rovaniemen taidemuseossa.

Rakkaus näyttelyyn osallistuu 57 taikolaista noin sadalla työllä. Näyttelykokonaisuuden työt edustavat eri tekniikoita ja materiaaleja.

TAIKOn jäsenistöön kuuluu mm. keraamikkoja, lasi-, tekstiili- ja metallitaiteilijoita, kultaseppiä, muotoilijoita, puuseppiä, kirjansitojia ja pajunpunoja.

Näyttelyn työryhmään kuuluvat tekstiilitaiteilija Ariadna Donner ja keramiikka-taiteilija Catharina Kajander sekä Rovaniemellä muotoilija Irma Annanpalo ja taidekäsityöläinen Tuija Heikkinen. Aikaisempien TAIKOn iloinen arki -näyttelyjen teemoina ovat olleet kuppi ja säilytin.

» Lataa näyttelyn osallistujat [rtf-tiedosto]

Käsityön museon katutasossa sijaitseva näyttely on avoinna ti-su 11-18 15.8. 2004 saakka, ja siihen on yleisölle vapaa pääsy.
Lisätietoja
Laura Korhonen, Suomen käsityön museo, puh. (014) 26 64375
tai museon info, puh. (014) 26 64375

www.ornamo.fi/taiko/suomeksi/yleist.html