Koriko? Matkalla tulevaisuuteen
Punos ry:n kokoama punonnan alan yhteisnäyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 19.4.15.5.2005

Kuvassa: Kaija Honkasen teos. Kuva: Satu Miettinen
Kuvassa: Kaija Honkasen teos. Kuva: Satu Miettinen

Koriko? Matkalla tulevaisuuteen on Punos ry:n yhteisnäyttely, joka etsii punotun esineen rajoja. Tulevaisuuden teema millainen on kori vuonna 3000 on innoittanut kuutta tekijää esittelemään näkemyksiään uudenlaisista säilyttimistä.

Näyttelyn nimi Koriko? Kertoo, että korien olemuksissa on löydetty mielikuvituksellisia näkemyksiä. Ensisijaisena tavoitteena ei ole ollut käytettävyys vaan leikittely muodoilla sekä materiaaleilla. Materiaalivalinnoissa on osittain mietitty myös tulevaisuutta ympäristön kannalta. Tekijät toivovat että vielä tulevaisuudessakin on mahdollisuus käyttää luonnonmateriaaleja käsitöihin ja ne olisivat entistä arvostetumpia.

Näyttelyyn osallistuva kuopiolainen tekstiilisuunnittelija Minna Koskinen kuvaa näkemystään tulevaisuuden korista näin:
Tulevaisuudessa kori on edelleenkin osa ihmisen arkea. Tulevaisuuden kori säilyttää, kantaa, tuo ja vie viestejä sekä merkityksiä muille: tuottaa yhteisöllisen tunteen ja kuulumisen tähän aikaan ja paikkaan. Ennen kaikkea tulevaisuuden kori on ajatusten punoma tila, jossa mielikuvitus sekä käden ja silmän yhteistyö kohtaavat konkreettisesti. Kori on enemmän kuin esine. Se on tarina, joka kytkee yhteen tekniikoita, materiaaleja, ajatuksia, merkityksiä ja ihmisiä.

Koriko? näyttelyyn osallistuvat tekijät ovat, Kaija Honkanen Kuopio, Anita Kalliokoski-Suokas Varkaus, Minna Koskinen Kuopio, Nina Miettinen Turkhauta, Eeva Pihlasvaara Savonlinnaa ja Anna-Maria Väätäinen Sonkajärvi.

Punos ry on vuodesta 1999 asti toiminut valtakunnallinen punonnan alan yhdistys, jonka kotipaikka on Kuopio. Yhdistyksen tärkeimpiä tavoitteita ovat lisätä punonnan taitotietoa ja yleistä tunnettavuutta.Lisätietoja
Punos ry
Minna Koskinen 050384 6633

Punos ry
PL 121, 70101 KUOPIO
punosry@suomi24.fi