Arja Leppänen ja Sirpa Kuoppamäki
Nukkemuotoilun opiskelijat esittäytyvät

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 24.10.-25.11.2005

 

Tapion aitta

Nukkemuotoilun artesaaniopiskelijan Arja Leppäsen valmistamat nuket kertovat muinaissuomalaisen metsästäjän uskosta metsän ja veden haltijoihin sekä maahisiin. Metsästäjä rukoilee hyvää metsästysonnea Mielottarelta, sekä metsän emännältä, jolla on hallussaan metsän, Tapion aitan, avain. Haltijoiden seurana on suomalaisia villieläimiä.

Näyttelyssä on posliini-, paperisavi-, laminointi - sekä huovutustekniikoilla toteutettuja nukkeja. Nuket on suunniteltu ja valmistettu osana Nukkemuotoilun artesaanitutkintoa.

 

Ajatukset näkyviksi


Sirpa Kuoppamäen näyttely on osa hänen näyttötutkintoaan ja hän valmistuu nukkemuotoilun artesaaniksi Jyväskylän aikuisopiston nukkemuotoilulinjalta Petäjävedeltä jouluna 2005. Näyttelyn nuket ovat erilaisia naiskuvia ja mielikuvitushahmoja.

Kuoppamäki on harrastanut taidemaalausta, jonka aihepiireinä ovat olleet nainen ja yleensä ihminen. Nukkemuotoilulinjalla hän on saanut mahdollisuuden muuttaa nämä maalausten ihmiset kolmiulotteisiksi. Hän nauttii materiaalien muokkaamisesta eri hahmoiksi. Tekniikan oppiminen oli hänestä kuitenkin vaikeaa, mutta haastavaa ja palkitsevaa.

Pohjalaisuudestaan ylpeä Kuoppamäki kertoo ajatustensa ja ideoidensa syntyneen pohjanmaan lakeuksilta. "Jokaisen työni takana on suuria tunteita - elettyä elämä - haaveita - lapsuuden iloa, ikävää ja suruakin, kasvun tuskaa, mutta vastapainona runsaasti huumoria! Minua kiehtoo tässä kolmiulotteisuudessa se, että saisin nuken "elämään", löytäisin sen sielun, sillä alkaessani tekemään nukkea minulla on aina ajatus siitä kuka hän on." Tulevaisuutensa hän nimeää avoimeksi, mutta toiveena on luova työ.

>
Lisätietoja
Arja Leppänen, puh 040 575 7853
Lisätietoja: Sirpa Kuoppamäki, puh 050 546 2250