Leila Rantalainen - Käsinpainetut sisustustekstiilit
Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikka -ikkunanäyttelyssä 27.9 -27.10. 2005

Leila Rantalainen

Leila Rantalaisen sisustustekstiilit on tehty pääasiassa pellavalle, joihin kuviot on kankaanpainannan tekniikalla käsinpainettu. Kuvioaiheena näissä tekstiileissä on Lilja, eri tavoin muunneltuna ja eri värisinä painatuksina. Käsinpainotekniikka antaa joustavat mahdollisuudet kuvioiden muunteluun ja värien vaihteluun, jolloin jokainen tuote on uniikkikappale.

Tekstiileistä näyttävimpinä ovat paneeliverhot, jollaisen - vaikka yhdenkin, voi yhdistää muihin yksivärisiin paneeliverhoihin väriä antamaan tai toistamaan jo jotain sisustuksessa olevaa väriä. Saman sarjan sisustustaulu tai tyyny voi olla verhopaneelin parina tai yksittäisenä väripilkkuna. Yksilöllisissä käsinpainetuissa sisustustekstiileissä pääpaino onkin värien joustavassa vaihtelussa, ja mahdollisuudessa painaa tuote väritoivomusten mukaan muuhun sisustuksen väreihin sopivaksi.

Käsityöharrastuksen innoittamana jyväskyläläinen Leila Rantalainen opiskeli tekstiilialan artesaaniksi aikuisena (1999) oman työnsä ohella, pääaineena kankaanpainanta. Nyt aikaisemman työn loputtua, hänen suunnitelmissaan on työllistää itsensä kädentaitojen ammattilaisena, alueenaan lähinnä käsinpainetut sisustustekstiilit.Lisätietoja
Leila Rantalainen
040- 7556 566
leila.rantalainen(at)luukku.com